Atrodė, kad sūnus vedė ne tą moterį, bet jo vedybinis gyvenimas susiklostė puikiai.

Moteris tvirtino, kad jos sūnui dvidešimt dveji ir kad jau laikas tuoktis. Gyvenome skurdžiai, didelių permainų nesimatė, o sūnus niekada nesižavėjo merginomis. Jis net neturėjo merginos, kai žmona susiieškojo savo draugės dukrą ir liepė jam vesti. Ji, kaip paaiškėjo, taupė pinigus vestuvėms, padėjo būsimai dukrytei nusipirkti gražią suknelę, kartu su drauge sumokėjo už kavinę svečiams ir suplanavo ceremoniją. Vaikinas iš pradžių atsisakė, nenorėjo tuoktis mamos patarimu, tikėjosi meilės, bet ji pasakė, kad geriau pabandyti išsiskirti, nei tokiame amžiuje sėdėti vienam prie kompiuterio.

Aš asmeniškai nuoširdžiai palinkėjau sūnui laimės ir apskritai palaikiau jį atšaukiant vestuves, nors ir paskutinę minutę. Jei jis būtų pasakęs, kad tikrai nenori, būčiau pats jam padėjęs. Bet vaikinas susitaikė su likimu, kuriam dirbo jo motina, ir viskas.

Pažįstami žmonės ir per vestuves, ir po jų kalbėjo apie santuoką. Jie šnabždėjosi, kad vaikinas vedė dėl to, kad nuotaka atsidūrė tokioje padėtyje, kad kita šeima turi turėti dvarus ir daug pinigų, nors visi žinojo, kad tai netiesa. Sužadėtinė buvo iš neturtingos šeimos, kaip ir mūsų.

Visi linkėjo jaunajai porai laimės, o už nugaros nesiliovė aptarinėti. Žinoma, aš irgi bijojau, kad mano sūnus netinkamu laiku ves netinkamą moterį, bet nieko negalėjau pakeisti. Iš dalies tikėjausi, kad labai greitai jie išsiskirs ir pasuks skirtingais keliais, tačiau gyvenimas pasisuko netikėta linkme.

Mano sūnus buvo laimingai vedęs septynerius metus. Nauja gyvenamoji vieta, naujas darbas. Jo žmona taip pat darbšti, ji negalėjo sulaukti, kada po pirmojo vaiko gimimo išeis motinystės atostogų, kad galėtų eiti į darbą. Kūdikiu rūpinosi auklės ir mes su žmona, tarsi garbės seneliai. Berniukas puikiai auga, nors kartais būna ir išdykęs. Jiems nieko nereikia, visko užtenka. Mano vaikystėje sūnų galėjome nuvežti į artimiausią didmiestį, o jis su žmona važiuoja prie jūros.

Dažnai girdžiu, kaip mano pažįstami atsidūsta ir pavadina mūsų sūnaus šeimą “tobula”. Jo žmona nuostabi, kasmet vis gražesnė, ir jie myli vienas kitą iš tikrųjų, nors ir ne nuo pirmo pasimatymo. Kadangi jie turi pinigų ir stabilų darbą, dėl nieko nesijaudina, ir kitiems jie atrodo ,,tobuli”.

Ir aš žinau, kad kartais jiems kyla skandalų, kartais būna blogų ruožų, bet jie iš visko sėkmingai išsisuka, o jų šeima tik stiprėja.

Mano žmona tikisi, kad netrukus gaus žinių apie antrąjį dukrytės nėštumą. Neseniai ji sapnavo žuvį ir įrodinėja, kad tai ženklas, jog bus antras anūkas. Vaikai tam yra visiškai pasiruošę. Ir niekas negali iš karto pasakyti, kad jie susituokė ne iš meilės ir ne iš išskaičiavimo, tiesiog taip nutiko, ir santuokinis gyvenimas jiems abiem susiklostė kuo puikiausiai.

 

Rate article
Atrodė, kad sūnus vedė ne tą moterį, bet jo vedybinis gyvenimas susiklostė puikiai.