Atmetė mano seserį, ir ji nepakvietė manęs į savo jubiliejaus vakarėlį

Žinojai, kad su seserimi lengva susipykti. To visiškai pakanka, kad atsisakytumėte tenkinti jos prašymą. Ir dabar kalbu ne apie šešerių metų mergaitę. Kalbu apie moterį, kuriai beveik keturiasdešimt metų.

Kira už mane vyresnė ketveriais metais, bet visada atrodė, kad yra atvirkščiai. Sis elgėsi kaip lengvabūdis vaikas. Mama man pasakojo, kad Kira pradėjo taip elgtis man gimus. Mano jaunesnioji sesutė ėmė pavydėti ir pradėjo taip atkreipti į save dėmesį. Ar tai tiesa, ar ne, nežinau. Nepaisant to, kad mūsų mergaitei jau įpusėjo trisdešimtmetis, jos elgesys išliko toks pat.

Jau daugiau nei dešimt metų dirbu konditere ir nuo vidurinės mokyklos laikų gadinu maistą, šokiruodama tėvus, nes gamindavau gardžius kulinarinius šedevrus.

Kurį laiką dirbau kavinėje, bet maždaug prieš dvejus metus išėjau ir pradėjau dirbti sau. Turėjau didžiulį klientų ratą, o mano vaikinas ir internetas padeda man susirasti naujų klientų. Turiu daugybę užsakymų, ypač prieš šventes. Tomis dienomis būnu tiesiog išsekusi iš nuovargio.

Visi, kurie niekada nėra kepę nieko sunkesnio už blynus, puikiai žino, kaip tai fiziškai išsekina. O jei užsisakytumėte kokį nors sudėtingą dizainą, tai pastangų jam padaryti tektų išleisti penkis kartus daugiau. Man šis darbas labai patinka, jis teikia daug malonumo.

Mano giminaičiai taip pat labai dažnai kreipiasi į mane pagalbos. Kad ir jiems, ir man nebūtų per brangu, prašau nupirkti jiems tik visus reikiamus ingredientus, o kartais, kaip dovaną, pagaminu jiems tortą. Tačiau visi giminaičiai žino, kad apie tai, jog jiems reikia mano paslaugų, turiu įspėti prieš mėnesį, nes turiu viską suplanavusi.

Iš pradžių buvo nesklandumų, bet paskui neturėjau tiek daug klientų. Laikui bėgant visi priprato ir visada man apie tai pranešdavo iš anksto.

Niekada nepamiršdavau artėjančio savo jaunesniosios sesers gimtadienio, bet ji sakė, kad neplanuoja jo švęsti ir ketina visą dieną skirti sau. Niekas jai neprieštaravo, nes dovanas galima dovanoti ir be šventės. Pažymėjau, kad tą dieną galėčiau priimti užsakymus.

Tačiau likus dviem dienoms iki jubiliejaus staiga pasikeitė sesers planai ir ji nusprendė, kad vis dėlto bus pokylis. Prakeikiau save, nes nemėgstu, jei kas nors sugriauna mano planus, bet pamaniau, kad mano pačios sesers gimtadienio šventė yra geras pretekstas. Žinojau, kad turėsiu likti visą naktį, kad spėčiau pateikti savo užsakymą.

Jau buvau paruošusi jai dovaną, bet likus pusdieniui iki gimtadienio sesuo paskambino ir pasakė, kad esu skolinga jai tortą.

– Padaryk man tokį patį, kokį gaminai mano mamos jubiliejui. Jis buvo nuostabus. Aš irgi noriu tokio.

Tai puiku! Šis tortas reikalauja labai daug laiko, nes jam reikia ne tik iškepti pyragaičius, bet ir pagaminti putėsius, želė ir vyšnias likeryje. O be to, be nestandartinio torto, turėjau pagaminti dar dvidešimt keksiukų. Būtent tai ir pasakiau savo seseriai. Tačiau ji pasakė, kad galiu atsisakyti užsakymo, norėdama ją pradžiuginti per jos gimtadienį. Tačiau tai galėjo labai pakenkti mano reputacijai.

Sesuo pasakė, kad jai tai aišku, ir pakabino ragelį. Buvau pripratęs prie tokių jos išdaigų, todėl į jas žiūrėjau abejingai.

Kitą rytą nusiunčiau jai sveikinimo SMS žinutę, į kurią ji niekaip neatsakė. Tačiau įdomiausia staigmena dar tik laukė. Kai nuvykau pas jo seserį, ji mane išvarė, pridūrusi, kad einu kepti pyragų jų klientams ir negailiu laiko jo šeimai.

Labai įsižeidžiau dėl jos išsišokimų, net neturėjau laiko pagalvoti. Suprantu, kad ji visada buvo infantili, bet to jau per daug. Kitą dieną paskambino mama ir išbarė mane už tai, kad nepasirodžiau sesers gimtadienio šventėje. Trumpai išdėstiau situaciją, o ji man pasakė, kad aš pati kalta, nes žinodama skvarbų sesers charakterį ir galėdama jai nuolaidžiauti. Šiek tiek nusijuokiau iš tokio įvykių posūkio ir pasakiau jai, kad man nusibodo jos kaprizai.

Kitą dieną jaunesnioji sesutė atsiuntė man SMS žinutę: “Ar tau dar užtenka sąžinės, kad pasiskųstum savo mamai? Aš pasakiau mamai, kad daugiau neketinu pataikauti kiekvienai jos užgaidai ir tegul būna, kaip būna!
 

Rate article
Atmetė mano seserį, ir ji nepakvietė manęs į savo jubiliejaus vakarėlį