– Aš tave vesiu, atgausiu savo butą, o tavo motina eis gyventi į komunalinį butą!

Sara visada buvo nepriklausoma ir įkyri. Ji visko pasiekė pati, prasimušė į žmones ir užaugino pavyzdingą sūnų. Ir lyg ir būtų susidaręs tobulas vaizdas, jei ne nesusipratimas, vadinamas “vyru”. Taigi ji nusprendė atsikratyti tos naštos.

Trijų kambarių butas iškart krito Viktorijai į akį. Grindys, išplanavimas, vaizdas pro langus – viskas buvo tobula. Be to, ji pati tiesiogiai dalyvavo statybose. Ji buvo MŽK narė ir po darbo daug dirbo. Po penkerių metų ji tapo laiminga naujojo nekilnojamojo turto savininke.

Po vestuvių jaunavedžiai gyveno su Viktorijos motina komunaliniame bute. Jos vyras savo būsto neturėjo – gyveno bendrabutyje. Kad gautų butą, ji turėjo laukti mažiausiai 15 metų.

Kai Viktorija sužinojo, kad laukiasi naujo prieauglio, ji pagalvojo apie galimybę įstoti į būsto bendrovę. Ji nusprendė, kad jos vyras aktyviai dalyvaus statybose, kol ji nešios jų vaiką. Tačiau jis niekada nepasirodė statybų aikštelėje! Jai teko atidėti planus, kol sūnus nueis į darželį.

Kai statybos baigėsi, Viktorija, jos vyras ir sūnus persikėlė į visiškai naują trijų kambarių butą. Jame vis dar kvepėjo dažais ir šviežiu baltinimu. Po metų mirė Viktorijos motina – ištiko širdies smūgis. Taigi moteris liko be paramos, viena pasaulyje. Jos vaikas buvo mažas, todėl nebuvo prasmės laukti paramos iš vyro. Jis taip pat įjunko į alkoholį ir ėmė išties skaudėti galvą. Taigi Viktorija nusprendė išsiskirti.

Po skyrybų vyras persikėlė į komunalinį butą, o Viktorija – į dviejų kambarių butą. Apskritai vyrui pasisekė, nes iki santuokos jis apskritai nieko neturėjo. Jei nebūtų vedęs, būtų pasitenkinęs dviaukšte lova.

Likęs be žmonos, jis ėmė vis labiau gerti. Jis taip prisigėrė, kad vieną dieną gydytojai nebegalėjo jo išgelbėti. Štai tada viskas ir prasidėjo. Mano sūnus užaugo. Jis įstojo į koledžą, tarnavo kariuomenėje ir persikėlė į tėvo komunalinį butą. Ten pasiėmė ir merginą, kurią ketino vesti. Kodėl? Atėjo laikas! Tai mano trisdešimtasis gimtadienis.

Jaunuoliai neskubėjo tuoktis, tiesiog gyveno kartu. Sūnus mylėjo savo merginą, bet ji iškėlė jam sąlygą: susituoksime tik tada, kai tavo mama sutiks pasikeisti butais. Senai moteriai būtų per daug turtinga gyventi vienai dviejų kambarių dvare.

Viktorija nusijuokė, nes žinojo, kad sūnus yra tėvo kopija. Niekas negali jos apgauti, pasišaipyti, įskaudinti. Ji neketino sūnui duoti buto, nes tikėjo, kad jis jau ištraukė laimingą bilietą. Tačiau jos sūnaus išrinktoji buvo įsitikinusi, kad jai pavyks “pergudrauti” savo potencialią uošvę. Vargšė moteris veltui gaišta laiką, ji nežino, su kuo turi reikalą.

Viktorija jau po vestuvių padarė malonų gestą – padarė remontą komunaliniame bute, jį išvalė, apstatė naujais baldais. Dabar atėjo jos laikas nusiplauti rankas ir gyventi sau. Ji to nusipelnė. Jis pažvelgia į arogantišką merginą ir nusijuokia. Įdomu, kiek ilgai ji išsilaikys?
 

Rate article
– Aš tave vesiu, atgausiu savo butą, o tavo motina eis gyventi į komunalinį butą!