Aš nebenoriu matyti savo dukrytės, mano liežuvis neturi kaulų.

Turiu dvi dukras ir sūnų. Sūnus tuoj tuoksis. Kai jis mane supažindino su savo sužadėtine, iškart pajutau kažką negero. Kažkodėl, bet aš juk žinau apie žmones: vyras negali būti toks malonus, pozityvus ir meilus kaip kačiukas.

Kažkas buvo ne taip, ir aš negalėjau suprasti, kas. Nežinau, bet šiais žmonėmis kažkodėl nenoriu pasitikėti. Viskas būtų gerai, bet visada ant adatų. Širdis, kaip žinia, sūnus išsirinko žmoną – susituokė.

O po vestuvių, kai ji oficialiai prisijungė prie šeimos, pradėjo dalyvauti visose šventėse, kur susirinkdavo giminės ir atvirai kalbėdavosi kas apie ką.

Mūsų miestelis nedidelis, todėl gandai sklinda į kairę ir į dešinę telegrafo greičiu. į kairę telegrafo greičiu. į kairę telegrafo greičiu. Bet tai buvo anksčiau, dabar viskas kitaip.

Visos mūsų paslaptys dabar yra pusės miestelio lūpose – mano sūnaus žmona pasistengė. Koks žmogus, sėdėjo su mumis, gėrė vyną, šildė ausis, o paskui, kai pakankamai tos ar kitos informacijos surinko – išplatino po visą miestą. Viską ji papasakojo: kas ir kokią paskolą paėmė, kas kokių problemų turi, kas ką naujo nusipirko. Ir aš viską prieš tai perspėjau – nesakyk nieko nereikalingo mano svainės akivaizdoje. Bet juk žinai mūsų žmones, visi tokie patiklūs, kad net pykina.

Ir taip pamažu savo apkalbomis ji ėmė griauti mano giminaičių gyvenimus. Pavyzdžiui, mano vyresnioji sesuo slapta susitikinėja su vedusiu vyru, jau aštuoneri metai. Mes visi apie tai žinojome ir daug metų laikėme jos paslaptį. Tuo metu visi jos klausėme – niekam nesakėme. Žinoma, ji paslaugiai linktelėjo galva: “Nė žodžio, nė kruopelytės.

Ir ką jūs manote, kitą dieną apie tai pasklido gandai. Nuostabu, kokiu greičiu sklinda gandai. Galima pamanyti, kad ji buvo susitarusi su vietinėmis močiutėmis, kurios nieko kito neveikė, tik šnekėjo apie viską 24 valandas per parą.

Juokinga, bet kai jos paklausi, kodėl? Ji nekaltai mirkteli blakstienomis ir atsako, kad ne. Ir net tada, kai ją pagaudavo, tai būdavo ne aš. Skubiai pasakiau sūnui, kad daugiau nesivestų žmonos į jokius šeimos susibūrimus, bet jis netiki manimi, jis tiki ja.

Kad ir kaip būtų gaila, dabar mano sūnus ir jo žmona dabar mano sūnus ir jo žmona neina.

Štai tokia istorija.

Rate article
Aš nebenoriu matyti savo dukrytės, mano liežuvis neturi kaulų.