“-Ar pagimdysiu savo kūdikį? – Tai įmanoma, bet vis tiek negalėsi atsikratyti Alekso.

Poilsio dienos rytą man paskambino draugė. Per ašaras vos girdėjau, apie ką kalbama:
– Ar gali įsivaizduoti? Mano vyras parsinešė namo kūdikį. Kam jis mums reikalingas?

Kažkada kartu dirbome, nuo to laiko esame draugės. Amanda jau buvo ištekėjusi, bet vaikų neturėjo. Kita vertus, Markas turėjo dukrą iš pirmosios santuokos, jau suaugusią. Vėliau paaiškėjo, kad ši Lika buvo įsivėlusi į kažkokią bėdą. Du jos vaikai buvo palikti be priežiūros. Vyresniąją mergaitę išlaikė jos sugyventinis, o berniuką turėjo pasiimti senelis.

Jis ir Amanda nebuvo susižadėję. Jie susitikdavo tik savaitgaliais, kiekvienas gyveno savo nuosavybėje. Tiesą sakant, sunku sugyventi su mergina. Tačiau Markas nuolat prisitaikydavo.

– Markas pasakojo, kad neturi kur dėti anūko. Jis sako, kad dukros sąlygos netinkamos gyventi, ir niekas juo nesirūpina. Jis nusprendė, kad berniukas gyvens čia, bet manęs niekas neklausė. Dabar visą laiką turėsime kreipti dėmesį į berniuką, kada susitiksime? – Amanda pasipiktino.

Kad suprastumėte, Amandai 45 metai. Markas yra paskutinė jos galimybė susikurti sau gyvenimą. Tik štai mano mergina naudojasi vyru tik savo reikmėms: taisyti, vairuoti, pirkti, kalbėti.

O pokalbio pabaigoje ji net apstulbino mane savo sprendimu:
– Aš ne, ar gimdysiu savo kūdikį?
– Gali būti, bet Alekso vis tiek neatsikratysi, – atsakiau.
– Jei pastatysi Marką prieš pasirinkimą, jis bus priverstas pasirinkti savo kūdikį. Ir apskritai, kodėl jo buvusioji nesirūpina savo anūkais? Tegul ji prižiūri Aleksą.

Amandos savanaudiškumas pasiekė tokį lygį, kad ji net pasiryžusi pastoti būdama tokio amžiaus, kad tik neįsileistų į gyvenimą dar vieno vaiko. Manau, kad ji turi blogą idėją. Bet ji vis tiek ėjo pas gydytojus, skambino man po savaitės – nieko neišeis.

Situacija išsisprendė savaime – buvusioji vis dėlto pasiėmė anūką gyventi pas save. Ji gyveno kaime su savo antruoju vyru. Toje santuokoje ji turėjo du vaikus ir anūkų, todėl Aleksas jai niekaip netrukdė.

Buvusi žmona pati paskambino Markui ir liepė jam atvežti jai berniuką. Visi giminaičiai supainiojo Aleksą su savuoju. Amanda liko su savo vaikinu, bet, matyt, tai nekvepėjo laime.
 

 

Rate article
“-Ar pagimdysiu savo kūdikį? – Tai įmanoma, bet vis tiek negalėsi atsikratyti Alekso.