– Ar galite įsivaizduoti? Vakar žmona man pasakė, kad dabar po vakarienės plausiu viryklę ir indus! – Denisas pasipiktinęs pasakė savo darbo draugams.

– Ar galite įsivaizduoti? Vakar žmona man pasakė, kad dabar po vakarienės plausiu viryklę ir indus!” Denisas pasipiktinęs pasakė savo draugams darbe.

Jie jau dvejus metus dirbo vienoje komandoje ir dažnai vieni su kitais dalijosi įvairiomis šeimyninėmis dramomis.

– “O, žmogau, sveikas atvykęs į šykštuolių klubą!” Benas, vienintelis vienišas vaikinas jų kompanijoje, linksmai tarė.

Kiti vyrai tik nusijuokė, o Denis toliau piktinosi.

– Ir iš giedro dangaus! Turbūt perskaitė kokią nors nesąmonę internete! Ir net pradėjo ginčą!

– Turbūt atsisakė, tiesa?” – paklausė Gideonas, vyras ir dviejų vaikų tėvas.

– Žinoma, kad atsisakiau! Ar aš moteris, kad plaučiau indus ir viryklę? Kodėl aš tada išvis ištekėjau?” – “Ne. Denisas atsakė: “Ne!

– Ir kodėl mano žmona taip blogai gamina maistą? – paklausė Aleksas, kuris neseniai išsiskyrė su žmona Kateryna.

– Ne, ji labai skaniai gamina! Vakar kepėme tokius kotletus! Tačiau ir viryklė buvo labai nešvari! Niekas jos neplauna. Ko gero, rytoj teks ją išplauti! Bet tai ne mano problema! – pasipiktinęs tarė Denisas.

– O jei ji skaniai gamina, ar tau sunku nuvalyti viryklę ir išplauti dvi lėkštes? – paklausė Aleksas.

– Ką reiškia pervargti? Tai moterų pareigos!

– Kodėl tavo žmona nedirba? – paklausė Gideonas.

– Žinoma, kad dirba! Ji dirba! Ji yra mano muzikos mokyklos mokytoja!

– Na, jei ji irgi dirba, kodėl iš tikrųjų nepasidalijate kai kuriomis pareigomis? – paklausė Gideonas.

– Kodėl turėčiau? Ar gali pagalvoti, kad ji taip pavargsta nuo muzikos, kad net lėkštės neplauna?

Gideonas priėjo arčiau draugo ir įtariai pažvelgė į jį.

– Įsivaizduok, tavo žmona grįžta namo, eina į parduotuvę nusipirkti maisto produktų, tada neša sunkų krepšį, o paskui šoka prie viryklės kepti tau kotletų. O tuo pačiu metu ji dar ir visą dieną dirbo darbe. Žinoma, ji nenešiojo maišų ir nekraudavo anglių į vagonus, bet darbas su vaikais, žinote, taip pat vargina!

– Ji niekada anksčiau manęs neprašė to daryti! – Denisas toliau piktinosi.

– Vadinasi, jūs susituokėte tik prieš metus. Tik šešis mėnesius. Normalu, kad ji nusprendė apkrauti tave kai kuriomis namų ruošos pareigomis. Keista, kad anksčiau apie tai nekalbėjote.

– Ar galima manyti, kad namuose plaunate viryklę ar indus? – Denisas paklausė nesuprasdamas.

– Ne, žmona manimi nepasitiki, bet aš plaunu šaldytuvą, grindis ir visus veidrodžius, taip pat savaitgaliais siurbliuoju. Ir kitos smulkmenos. Be to, pasiimu vaikus iš darželio, o kartą per savaitę nuvežu žmoną į prekybos centrą nusipirkti maisto produktų. Ji nemėgsta nešioti sunkių daiktų, todėl per savaitę perka tik smulkius daiktus.

– O, štai kas yra naglas! – Benas vėl dainavo.

– Ne tarnas, o vyras. Ar manėte, kad kai susituoksite, viską darys tik žmona? Ne, tai neteisinga! – grėsmingai jam atsakė Gideonas.

– Kodėl? Mano mama visada viską darydavo pati. Ji netrukdė mano tėvui! – užtikrintai pasakė Aleksas, manydamas, kad taip ir turi būti.

– Tikriausiai dėl to tave ir paliko Kate! Jei mama viską darė pati, vadinasi, tai buvo jos pasirinkimas, arba tavo tėvas atsisakė ką nors daryti namuose. Jei to nesuprasi, kita tavo žmona taip pat tave paliks. Santuoka yra bendradarbiavimo rūšis. Jūs gyvenate namuose kartu, tad kodėl viską turėtų daryti tik žmona? Ar ji yra jūsų motina, ar kas kita?

Aleksas tik sumurmėjo, o Denisas šiek tiek patylėjo. Jis bandė prisiminti, kaip buvo jo šeimoje.

Jo tėvas, regis, retai ką nors darydavo namuose. O gal jis tai darė? Ne, jis išnešdavo šiukšles, išvalydavo kiemą, bet kokiu oru prižiūrėdavo šunį, o per šventes padėdavo motinai virtuvėje. Taigi, jis jai padėdavo. Bet jis nevalė viryklės! Arba plovė?

– Tada ji tikrai viską ant manęs užversdavo. Iš pradžių viryklę, paskui indus, paskui skalbinius ir dar kažką.

– Argi tu negali kalbėti? Atsisėskite ir pasikalbėkite apie tai. Be to, tavo Alisa yra nėščia. Ji negali susitvarkyti viena. Ar manai, kad santuoka – tai tik gulėti ir ilsėtis? Ne, tai daug sudėtingiau.

Alisa iš tiesų buvo septintą mėnesį nėščia. Dėl to jie ir susituokė. Jie susitikinėjo dvejus metus, paskui nusprendė gyventi kartu, kad patikrintų savo jausmus.

Na, jie šiek tiek flirtavo, o tada ji sužinojo, kad yra nėščia. Nubėgome į metrikacijos biurą ir kuo greičiau susituokėme.

– O, bet jei ji nėščia, visai nesijaudink! – užtikrintai pasakė Benas. – Ji niekur su kūdikiu nuo tavęs nesitrauks!

– Taip, ji niekur nedings! – Aleksas pasipiktino. – Pasakyk tai mūsų brigadininkui. Jis turi du vaikus, žmona jį paliko ir pasiėmė dukras su savimi. Jie taip pat ginčijosi dėl nesąmonių. Taigi vaikų turėjimas vargu ar sustabdys moterį!

Kaip tik tuo metu priėjo jų brigadininkas Džordžas. Išgirdęs vaikinų pokalbį, jis iš pradžių nenorėjo įsitraukti, bet taip tiesiog nutiko.

– Džordžai, aš juk sakau tiesą, tiesa? – pasakė Aleksas.

– Tiesą, bet mes susiginčijome dėl kito dalyko. Nors ji taip pat bandė apkrauti mane namų ruošos darbais, pasilenkiau. Paskui ji nusprendė daryti karjerą, ėmė prašyti manęs rūpintis vaikais. Na, aš atsisakiau, sakydamas, kad turiu per daug darbo. Taigi mano Marija susirado žmogų, kuris ir turi laiko dirbti, ir padeda jai su vaikais. Denisai, jei nesi pasiruošęs būti vyru ir tėvu, geriau iš karto išsiskirti.

– Tu taip sakai, tarsi gailėtumis… – pasakė Denisas.

– Žinoma, kad gailiuosi! Aš visai nematau savo dukterų. Jaunesnioji ėmė vadinti kažkieno dėdę tėčiu. Jei būtų galima pakartoti, būčiau pasielgęs kitaip. Tai mano paties kaltė. Anksčiau to nesupratau!

– Tad ką dabar turėčiau daryti dėl savo žmonos?

– Gideonas buvo teisus. Ne dėl žmonos, bet kartu. Esate susituokę, turėtumėte viskuo dalytis. Ji ne tavo namų tvarkytoja, kad dirbtų už tave. Be to, kiek žinau, tavo Alisa savo muzikos mokykloje uždirba dar daugiau. Ji lanko papildomas pamokas.

– O iš kur tu tiek daug žinai? – Benas nustebo.

– Bet jūsų sienos plonos kambaryje, kuriame pietaujate. Aš viską girdžiu savo kabinete. Gideonas paprastai nekalba, kai jūs kalbate apie savo moteris. Jis teisus taip elgdamasis. Dabar jis bent jau užstojo Alisą. Aleksai, tu sužlugdei savo santuoką. Turėtum dažniau padėti savo žmonai, kad ji nežiūrėtų į kitus žmones. O tu, Benai, geriau nusipirk kailinius savo paskutinei aistrai, jei nori šalia savęs matyti tokią gražuolę.

Vyrai pažvelgė vienas į kitą, jie nežinojo, kad brigadininkas tiek daug žino apie jų asmeninį gyvenimą. Jis buvo geras žmogus, bet nelabai bendraujantis. Gal todėl, kad jam teko daugiau atsakomybės.

– O ką man dabar daryti? Ar man plauti viryklę? – nepatenkintas paklausė Denisas.

– Išplauk ją, o tada pasikalbėk su žmona, bet ramiai. Pasiskirstyk namų ruošos pareigas. Tik nesiginčyk, ji nėščia. Jei ji mėgsta mėsos kukulius ir kitus malonumus, teks pasikeisti. Be to, netrukus turėsite kūdikį! O jei nenorite, turėkite omenyje, kad jūsų vaikas kažkada kažkieno dėdę vadins tėčiu!

Denisui visai nepatiko Džordžo patarimas. Jis ilgai galvojo, ką daryti. Galvojo visą dieną, o grįžęs namo rado Alisą virtuvėje. Ji plovė viryklę ir tyliai verkė.

Tą akimirką jis pasijuto visišku niekšu. Dėl tokios nesąmonės jis privedė savo nėščią žmoną prie ašarų!

– Leisk man pačiam ją išplauti!” – tarė jis ir bandė paimti iš jos kempinę, bet Alisa vikriai nusisuko.

– Nereikia, aš pats tai padarysiu! – pasakė ji įsižeidusi.

Denisas pasuko ją veidu į save, nušluostė ašaras ir švelniai pabučiavo.

– Aš išplausiu, o tu eik rašyti sąrašo!

– Kokį sąrašą? – nustebo jo žmona.

– Surašyk į jį visas savo moteriškas užgaidas, kad žinočiau, ką turiu daryti! Ir nušluostyk visas tas ašaras, tau reikia pasirūpinti savimi!

 

Rate article
– Ar galite įsivaizduoti? Vakar žmona man pasakė, kad dabar po vakarienės plausiu viryklę ir indus! – Denisas pasipiktinęs pasakė savo darbo draugams.