Апартаментът е мой по силата на завещанието, но майка ми не иска да ми го даде.

Когато си спомням за детството си, ми се иска да плача. Родителите ми винаги са били много строги хора. Никога не ме прегръщаха и не ме целуваха.

Е, баща ми е мъж, за тях да бъдеш студен е нещо обичайно. Но майка ми… Как така собствената ми майка никога не е изпитвала нужда да прегърне дъщеря си, да ѝ каже нещо хубаво. На молбите ми да ми купи нещо, от което наистина имам нужда, тя винаги ми казваше, че трябва да го заслужа.

Обичах да рисувам и помолих майка ми да ми купи статив, бои и четки, на което ми беше казано, че не съм го заслужила. Същото беше и с дрехите и желанието да ходя на допълнителни уроци. Всичко трябваше да се заслужи. Но как можеш да го заслужиш, ако дори не ти казват какво да правиш?

Постъпих в държавен университет. Мислех, че семейството ми ще се зарадва, ще ме похвали, ще ми каже нещо хубаво. Но майка ми и баща ми казаха, че така е трябвало да бъде, че няма за какво да ме хвалят. Понякога дори се чудя защо не съм станал толкова студен и безчувствен като тях. Това е много странно. Завърших с отличие, после се омъжих.

Със съпруга ми сами платихме за сватбата си, наехме апартамент на собствени разноски и започнахме да живеем. Майка ми и баща ми никога не предложиха дори помощта си, въпреки че имаше моменти, когато наистина имахме нужда от нея. Е, да, тя трябваше да бъде спечелена. И фактът, че бях тяхна дъщеря, не се брои. Дори когато носех дете под сърцето си, а съпругът ми беше без работа, нямахме какво да ядем и се обърнах към майка ми, ми казаха, че това е наш проблем. Казаха, че сме възрастни, че знаем как да правим деца, че сега от нас зависи да решим откъде да вземем пари и как да продължим да живеем. Това беше помощта, която получих от най-близките ми хора.
Имам и баба от страна на майка ми, те са много различни хора. Баба ми винаги ме е обичала много, дори направи завещание на мое име, въпреки че майка ми се беше побъркала по това време. Баба ми почина точно когато бях в болница за наблюдение. Мама взе завещанието и не ми го даде.

От две години те наемат апартамента на баба ми и получават пари, въпреки че е мой. Моля майка ми да ми даде документа, за да можем да живеем в него със съпруга ми и детето. Защо трябва да наемаме апартамент? Майка ми отново казва – ти не го заслужаваш. Ако го заслужаваш, ще ти го дадем. Не знам какво да правя. Що за отношение е това? Понякога дори си мисля, че може би те не са биологичните ми родители. Кой би постъпил така с едно дете?

 

Rate article
Апартаментът е мой по силата на завещанието, но майка ми не иска да ми го даде.