Anna atvykdavo pas ją kartą per dvi dienas. Ji palikdavo jai maisto ir vandens prie lovos ir išeidavo.

Turiu kaimynę, kurios vardas Anna. Anos mama jau daug metų gyvena viena. Anksčiau ji labai gerai mokėjo gaminti maistą. Su dideliu malonumu ji gamino skanėstus ir kepė pyragus visai savo šeimai ir visada vaišindavo net kaimynus.

Tačiau Ana visada gėdijosi savo motinos, nes jos motina buvo paprasta kaimo moteris, visą gyvenimą dirbusi ūkyje. Mirus jos vyrui, motina liko viena. Ana labai retai atvykdavo aplankyti motinos. O jos motina ėmė dažnai viską pamiršti, kartais net pradėdavo labai blogai kalbėti.

Vieną dieną, atėjusi aplankyti motinos, ji pajuto labai stiprų degėsių kvapą savo namuose. Paaiškėjo, kad ji pamiršo išjungti viryklę.

– Ką tu, po velnių, darai? Negali net savo maisto pasišildyti? Juk nieko daugiau nedarai! Tu sudeginsi namą! – Ana ėmė šaukti.
– Mieloji, atsiprašau! Tai pirmas kartas, kai man taip atsitiko! – Mama ėmė teisintis.

Laikui bėgant jos sveikata ėmė blogėti. Jai pasidarė sunku vaikščioti net po namus.
Vieną dieną ji paskambino Anai ir pasakė:
– Anna, aš blogai jaučiuosi! Man pakilo kraujospūdis! Ar gali ateiti pas mane?
– Kas aš esu, gydytojas? Iškvieskite greitąją pagalbą! – Ana atsakė ir pakabino ragelį.

Tada mama visai nustojo išeiti į lauką, ir Anai teko kiekvieną savaitę eiti su ja. Ji nupirkdavo mamai pigiausių maisto produktų, šiek tiek sutvarkydavo namus ir išnešdavo šiukšles. Ir tuo pat metu ji visada labai stipriai keikėsi:

– Nesuprantu, kaip taip gali atsitikti! Tu gyveni viena ir sugebi visur viską ištepti! Tu visur pridarai tokios baisios netvarkos! Ar tau ne gėda?

Tada Ana užtrenkdavo duris ir išeidavo. Galiausiai motina nustojo net keltis iš lovos. Ana ateidavo pas ją kartą per dvi dienas. Ji palikdavo prie lovos maisto ir vandens ir išeidavo. Vieną dieną ji atėjo jos aplankyti, o motina jau buvo mirusi. Po laidotuvių Ana pradėjo dažnai lankytis prie motinos kapo.

Am ne ji pradėjo sakyti visą laiką:

– Kaip aš pasiilgau savo brangios ir mylimos mamos! Mes su ja taip gerai leisdavome laiką! Ji man buvo pats brangiausias ir mylimiausias žmogus pasaulyje!

Ar ji tikrai prisimena tik gerus dalykus ir ar pamiršo, kad apleido savo mamą ir atsisakė jai padėti, kad nenorėjo ja rūpintis? Kaip tai galėjo būti?

Rate article
Anna atvykdavo pas ją kartą per dvi dienas. Ji palikdavo jai maisto ir vandens prie lovos ir išeidavo.