Алина слезе от автобуса, нарамила тежки чанти, и се отправи към дома на дъщеря си. Натисна звънеца на вратата, но вместо гласа на дъщеря си чу гласа на съпруга си.

Алина е прекарала целия си живот в селото, отгледана само от майка си. В последната година от училище тя се влюбила силно в най-известното момче в селото, което произхождало от богато семейство. С цялото си сърце Алина мечтаела за щастлив семеен живот и съвместно бъдеще с този висок и красив мъж. След като завършва гимназия, Марк заминава за града, за да получи университетско образование, а Алина не губи надежда за неговото завръщане и за тяхната сватба. В негово отсъствие обаче тя се оказва бременна и не може да се свърже с него. Решавайки да потърси отговори, тя се обръща към родителите на Марк, но е посрещната с презрение. Те я обвиняват, че носи дете от непознат мъж, и заплашват да опетнят репутацията ѝ в селото, ако не си тръгне тихомълком. Техните надежди за бъдещето на Марк не включват момиче без корени като Алина     .

въпреки трудностите, Алина ражда дъщеря, която кръщава Саманта. Майка ѝ помага за отглеждането на детето, но след смъртта на майка ѝ животът става много по-труден. Алина работи в магазин, докато се грижи за дъщеря си. Отначало Саманта е много привързана към майка си, като дете, но с порастването ѝ между тях се появява голяма дистанция. Саманта все по-често изчезвала с приятелите си, което карало Алина да се тревожи, но тя се въздържала да я ограничава. Животът в селото не можеше да завладее Саманта, тя копнееше за града. След като завършва гимназия, тя постъпва в колеж и се премества в общежитие. На Алина дъщеря ѝ липсваше много и тя се вкопчи в надеждата да се върне. Въпреки това, след като завършва, Саманта си намира работа и започва да дели апартамент с приятели    .

Шест месеца по-късно Саманта обявява, че ще се омъжва. Алина се почувствала много щастлива за дъщеря си и започнала да разпитва за подробности. Саманта ѝ казала, че годеникът ѝ е богат мъж, но помолила майка си да се въздържи от присъствие на сватбата, като обещала да изпрати снимки. Алина, макар и обидена, скри емоциите си. Години по-късно Саманта родила син. Общуването с майка ѝ става рядко и понякога Саманта умишлено игнорира телефонните обаждания на майка си. Въпреки разстоянието, Алина събрала смелост да посети дъщеря си и да се запознае с внука си. Саманта обаче не одобрява това, критикува скромния външен вид на майка си и позволява на внука си само кратка среща, след което набързо си тръгва. Този инцидент дълбоко обижда Алина и я кара да се разплаче. В крайна сметка тя решава да се съвземе и да се промени. Започва да се облича по-добре и да се грижи за себе си.

Съдбата се намесва и довежда в живота на Алина добър мъж, който скоро ѝ предлага брак. Двамата започват да живеят заедно в неговата къща. Три години по-късно Саманта се обръща към Алина със сълзи на очи и моли за помощ. Алина позволила на дъщеря си да живее в празната ѝ къща, която останала необитаема след собствения ѝ брак. Въпреки това тя даде ясно да се разбере, че Саманта трябва да очаква ограничена подкрепа.

 

Rate article
Алина слезе от автобуса, нарамила тежки чанти, и се отправи към дома на дъщеря си. Натисна звънеца на вратата, но вместо гласа на дъщеря си чу гласа на съпруга си.