Ако знаех как ще ме приеме сестра ми, никога нямаше да й дойда на гости.

Синът ми Ричард отиде да служи. Поделението им беше разположено точно там, където живее нашето семейство. И аз се радвах, че той имаше при кого да отиде. Обадих се на родната си сестра, разказах ѝ всичко и я помолих да се погрижи за Ричард. Ще дойда да видя сина си и определено ще ѝ благодаря. Сестра ми сякаш се съгласи, но не чух радост в гласа ѝ. Поне не отказа да ми помогне   .

три седмици по-късно стоях на вратата на апартамента ѝ. Взех пълни торби с хранителни продукти. Бях купила много, а майка ми ми беше дала и малко домашна извара и заквасена сметана. Едва успях да нося всичко това. Сестра ми ми отвори вратата, взе торбите и ги занесе в кухнята. Влязох, а сестра ми сложи всичко, което бях донесла от селото, в хладилника. На масата имаше чай и бисквити. Бях уморена и гладна, но сестра ми не ми предложи нищо. Изпих чая и си легнах.

На сутринта сестра ми отново сложи чай и бисквити на масата. Бях много гладна, затова този път реших да поискам нещо за ядене. Ако сестра ми нямаше нищо, й казах, че в хладилника има някакви лакомства, които съм донесла. Но тя каза, че нямаме време да седим и да ядем в кухнята. Тя бърза да отиде на работа. Освен това тя никога не закусва. Излязох от къщата студен и ядосан. Потърсих кафене, за да хапна нещо. После намерих едно място, поръчах си супа и картофи и най-накрая хапнах нещо вкусно   .

Вечерта се върнах в апартамента на сестра ми. Бях много любопитна как ще ме посрещне този път. Тя и съпругът ѝ гледаха телевизия, а на кухненската маса отново имаше чай и бисквити. Реших да не пия чая, защото предварително знаех, че ще остана без нищо. Затова вечерях в едно кафене. На следващия ден си събрах нещата и се преместих в един хотел. Съжалявам, че не го направих по-рано. Парите, които похарчих за подаръци за сестра ми, щяха да бъдат по-добре похарчени за сина ми. Всичко е наред. Ако някой ден тя ми дойде на гости, ще направя същото и с нея. Имам чай и ще купя бисквити. Трябва да правите същото с хора като нея. Аз също ще проявя своето “гостоприемство”.

Попадали ли сте някога в подобни ситуации с ваши роднини?

Rate article
Ако знаех как ще ме приеме сестра ми, никога нямаше да й дойда на гости.