Ако знаех, че не си богат, нямаше да съм тук.

Ще се развеждаме! Няма да го търпя повече!” – момичето решително взе куфара от рафта и започна да опакова нещата си. “Може би можеш да ми кажеш причината за решението си?” – попита мъжът, като наблюдаваше действията на бившата си приятелка. “Исках да имам достоен, богат живот, а какво стана? Изгубих толкова много време за теб – отвърна момичето ядосано. – Ако знаех, че не си богат, отдавна нямаше да съм тук! Аз съм глупава, имах грандиозни планове в главата си! – Какво не е наред с моите приходи? – Попита момчето. – Всяка вечер вечеряме в ресторант, подарявам ти букети, подаръци без причина. Тя знае по-добре – каза момичето.

-А какво знае по-добре? -Че всичко това са пълни глупости. Че живееш от наследството си и че тези пари ще ти стигнат най-много за година-две. Това не ме задоволява, трябва ми уверено бъдеще”. Момичето погледна момчето сякаш за последен път и продължи. “А как бихте могли? Колко си подъл, толкова дълго ме мамиш. Довиждане!” Момчето дълго лежеше на дивана и гледаше към тавана, тогава разбра защо баща му е против приятелката му. Осъзнал, че момичето има нужда от пари, а не той. На затворената врата се почука. Момчето не очакваше никого и не искаше да отвори вратата. Тогава вратата се отвори отвън с ключ, майка му застана на прага и погледна любимия си син с усмивка.

– “Отиде ли си?” – попитала майката сина си. “Да, а ти направи ли го? Нарочно ли й разказа всичко това, за да ми отвори очите за нея? – Разбира се, – засмя се жената, – в това семейство е невъзможно да се постъпи по друг начин. Веднъж ме изпитваха по този начин и баба ти ми каза същото. – Да, вече – усмихна се момчето. – Ами че аз издържах теста… – Майката и синът се засмяха заедно. Същата вечер те изпратиха в ресторанта, където беше резервирана маса за двама, за да не оставят хубавото да се провали. В следващите ситуации момчето беше по-умно. Без скъпи бижута и постоянни посещения на ресторанти. Момчето се държеше като обикновен студент със средни доходи.

 

Rate article
Ако знаех, че не си богат, нямаше да съм тук.