– Ако си мислите, че съм мечтала за семейство, това изобщо не е вярно. Нямам нужда от съпруга. Особено не някой като теб.

Преди няколко години моят приятел Джеймс се ожени. Трябва да кажа, че той издържа дълго време, защото Джеймс вече е на трийсет и три години. Винаги е живял за себе си и беше открито против брака. Екскурзиите до дома на родителите му, купуването на хранителни продукти за седмицата, празненствата със семейството – всичко това беше неприемливо за него. Когато приятелите и семейството му се шегуваха, Джеймс казваше същото:

– “Имам си собствено жилище, имам работа, защо ми е нужно семейство? Добре съм сам. Освен това имам верен приятел – моето куче Симба. Живеем с него и не познаваме мъката. А жените? Днес ги имам, утре няма да ги имам.

Но рано или късно всичко свършва. И то дойде при Джеймс. Той попадна в ръцете на една жена. А тя беше хитро момиче… Беше умишлено недостъпна, което още повече го караше да иска да я получи. Момичето се казваше Лиза и се запознаха в едно кафене. Тя беше на 29 години, разведена, но без деца.

По-късно се срещнаха за втори път. Лиза няколко пъти отсядала у Джеймс, а по-късно дрехите ѝ се появили в гардероба му. Преди да разбере, тя заживяла с него. Един ден двамата седяха в кухнята и пиеха чай. Тогава Лиза каза:

– “Джеймс, знаеш ли, няколко пъти си намеквал, че ще се ожениш. И знаеш ли, вероятно ще се съглася.

Колкото и да си блъскаше главата, Джеймс не можеше да си спомни. Но не можеше и да отрече. Направи опит, но Лиза смени темата с планирането на предстоящата сватба.

Джеймс усети, че нещата не вървят по план, но не можа да се въздържи. Рано или късно щеше да му се наложи да се ожени. Още повече че Лиза е добър вариант. Така че имаше един свободен мъж по-малко.

Първата година от семейния живот беше прекрасна. С изключение на дребните недоразумения, които възникваха между двойката от време на време. Лиза не харесваше факта, че Джеймс можеше да се прибере късно или да се прибере пиян. В отговор на това тя от време на време общуваше с бившия си съпруг, като му разказваше за проблемите си с настоящия си мъж. Джеймс не бил доволен, че съпругата му общува с бившия си съпруг.

В своя защита Лиза казала, че трябва да бъде по-мила с хората. Един ден Джеймс празнувал рождения ден на шефа си на работа и, разбира се, отново се прибрал вкъщи пиян. Легнал в съседната стая и чул разговора на жена си с кучето.

– “Ти си такъв хитрец. Всичко, което правиш по цял ден, е да ядеш и да спиш. Не можеш да правиш нищо друго, освен да спиш. Точно като твоя господар. Не… Ти си по-умен от него. Не говориш, но разбираш всичко перфектно. Господарят ти не иска да разбере нищо. Как можеш да живееш така?

Джеймс чу това и искаше да стане и да каже на жена си какво мисли за това. Но всичко се оказа по друг начин.

– Той отново се прибра вкъщи пиян. Ти също не можеш да понасяш тази миризма? Той става все по-пиян и по-пиян. Не мога да издържа да го гледам. Съжалявам, че се омъжих за него. На пръв поглед той изглеждаше нормален, но се оказа мошеник. Бившата ми жена е много по-добра от него. Той не пие, изкарва пари. Защо го оставих? Е, той ми изневери един-два пъти, но това не се случва на никого. Но ми даде толкова много подаръци. Умееше много добре да иска прошка. Той все още ме убеждава да се върна. Какво да правя, Симба? Всичко е в твоите ръце. Просто ми дай знак    .

изведнъж Джеймс влезе в стаята. Той повика кучето при себе си, погледна жена си и каза:

– “Ако си мислиш, че съм мечтал за семейство, това не е вярно. Нямам нужда от съпруга. Особено пък такава като теб. Именно ти нахлу в апартамента ми. Отвратително е дори да те погледна. Давам ти един час, за да си събереш нещата. Бившият ти сигурно те чака. Или може би ще отидеш при някой друг? И още нещо… Утре можеш да подадеш молба за развод   .

Вместо да си тръгне с достойнство, Лиза просто избухна в сълзи и започна да се извинява. След това обвини Джеймс, че е безчувствен. Но той беше непреклонен и изхвърли Лиза през вратата. Близо до къщата тя извика такси, качи се и изчезна в неизвестна посока.

 

Rate article
– Ако си мислите, че съм мечтала за семейство, това изобщо не е вярно. Нямам нужда от съпруга. Особено не някой като теб.