“Ако не се интересувате от внуците си, няма да ги видите!” – ми каза снаха ми, когато отказах да продам едностайния си апартамент в името на семейството им.

Тя винаги е вярвала, че не трябва да се грижи за мен. Тя има враждебно отношение към всичко. Най-невинният ми въпрос е за намеса в семейния им живот. Въпреки това тя се зарови в апартамента ни. Четиримата не се побираме в една стая, нека продадем и надстроим. Не, не възнамерявам да продавам. Снаха ми е обидена на мен заради апартамента. Купих този апартамент за сина си. Поне бях достатъчно умна, за да регистрирам имота на мое име, а не на името на сина ми. В противен случай сега дори нямаше да се върнат при мен. Двустайните апартаменти не са много по-скъпи от едностайните. Снаха ми може да вземе необходимата сума от родителите си и да живее в човешки условия.

Но аз не искам и да чуя за продажба на моя едностаен апартамент. Преди две години, когато второто дете все още беше в бъдещето, синът и съпругата ми за първи път зададоха този въпрос. – Това са твоите внуци. Не искате ли да имат нормален живот? Разбира се, аз отказах. Казах, че е достатъчно, че живеете тук от няколко години, без да плащате наем, и че трябва да сте благодарни за това. Снаха ми каза: “Знаеш ли какво?

Ако не се интересуваш от внуците си, няма да ги видиш”. Честно казано, това изобщо не ме притесняваше. Децата им са проблемни и неуважителни. Понякога майката на снахата се грижи за най-големия за един ден, а след това цяла седмица не може да се върне в реалността. Това не е дете, това е буря! Невъзможно е обаче да се вземат две. Аз просто гледам отстрани. Разбира се, снахата е разстроена, иска да остана и да помагам с децата денонощно. Аз съм баба, нали? Веднага повдигам темата на нашия разговор. Снахата ли е виновна за неприязънта на бабата към внуците ѝ?

 

Rate article
“Ако не се интересувате от внуците си, няма да ги видите!” – ми каза снаха ми, когато отказах да продам едностайния си апартамент в името на семейството им.