Ако не можете да успокоите майка си, започнете да си търсите работа на непълно работно време!

Наскоро навърших 38 години, със съпруга ми имаме две пораснали деца. По-голямата ми дъщеря току-що завършва училище, а синът ми е осмокласник. И двамата със съпруга ми работим, живеем в собствен апартамент. И всичко беше наред, докато свекърва ми не реши, че й е време да се пенсионира. Сега тя смята, че синът ѝ трябва да я издържа изцяло. Изисква той да ѝ дава пари всеки месец.

– Защо майка ви се нуждае от такива пари? Тя има доста добра пенсия. А за какви пари ще издържаме семейството си? Можем да купуваме храна и необходими неща, но не и да даваме такива космически суми.

Свекърва ми вече е на 63 години. Тя обича да прекарва цялото си свободно време в гледане на телевизия и клюки. Не иска да прави нищо друго.

Веднага след като със съпруга ми се оженихме, първите две години живяхме със свекърва ми. Просто не искам да си спомням този период от живота си. Беше кошмар, не можеш да го наречеш по друг начин. Тя постоянно се опитваше да контролира всичко, винаги искаше да знае всичко, което обсъждахме. Дълго време я търпяхме и в един момент не издържахме и решихме да наемем апартамент. В продължение на около две години изобщо не общувахме с нея.

След това най-накрая се помирихме, но все още имаше хладина. Сега активно спестяваме пари за образованието на децата ни. В края на краищата искам те да имат качествено и добро образование. Буквално преди три години най-накрая изплатихме цялата ипотека за апартамента, но сега искаме да направим ремонт. Като цяло сега наистина се нуждаем от пари.

Както казах по-рано, не общуваме със свекърва ми. Само се поздравяваме за различни празници и това е всичко. Тя не се интересува особено от живота на внуците си. Когато свекърва ми постави такова условие на съпруга ми, аз бях шокирана. Опитах се да напомня на съпруга си, че макар родителите ми да живеят на село и доходите им по принцип да са скромни, те никога не са си позволявали подобна дързост. Те адекватно разбират, че аз имам собствено семейство, за което трябва да се грижа. Никога не съм била против той да помага на майка си, но в рамките на разумното, когато това не е в ущърб на семейството ни.

Свекърва ми е егоистична жена. Тя не се интересува от никого, освен от себе си. Тя никога не е била добра майка. Съпругът ѝ винаги е бил някъде в детството, а тя се е занимавала с личния си живот.

– Ако искаш да помагаш толкова много на майка си и да й даваш толкова много пари всеки месец, тогава, моля, намери си друга работа. Защо нашите деца трябва да се ограничават във всичко заради майка ти? Нима ние работим изключително за нея? Така че, моля те, седни и помисли няколко пъти. Ако не можете да успокоите майка си, тогава започнете да си търсите работа на непълно работно време. А парите, които събираме за образованието на децата ни, моля те, не ги премествай!” – Казах на съпруга си.

Как мислите, какво ще реши мъжът?

 

 

Rate article
Ако не можете да успокоите майка си, започнете да си търсите работа на непълно работно време!