– Ако не можете да успокоите майка си, потърсете работа на непълно работно време. Децата ни не трябва да страдат заради нея.

наскоро навърших 37 години. Със съпруга ми отглеждаме две деца. Големият ми син тъкмо завършва обучението си, а дъщеря ми е в седми клас. И двамата работим и живеем в собствен апартамент. И всичко беше наред, докато свекърва ми не се пенсионира. Сега тя е убедена, че синът ѝ трябва да я издържа изцяло. Саманта изисква от съпруга си да ѝ дава половината от заплатата си всеки месец   .

– Не разбирам защо майка ти се нуждае от такива пари. Тя има добра пенсия, а ние трябва да й даваме пари. Как ще издържаме семейството си? Нека й купим малко хранителни продукти или да й помогнем с нещо, но не й давайте такива космически суми    .

Свекърва ми вече е на 65 години. Тя обича да седи по цял ден пред телевизора и да гледа новини или да клюкарства с приятелките си. Тя не иска да прави нищо друго.

Веднага след като се оженихме, първата година живяхме със Саманта. Това вероятно беше най-лошият период в живота ми. Тя искаше да знае всичко, което се случваше между мен и съпруга ми, опитваше се да контролира всичко. Не можахме да издържим дълго и в един момент решихме да наемем апартамент. В продължение на около три години не общувахме с нея.

След това се помирихме, но отношенията между нас все още не бяха толкова топли. Сега се опитваме да спестяваме за образованието на децата ни. Искам те да имат качествено образование. Само преди две години изплатихме кредита за апартамента си. Наистина се нуждаем от тези пари.

Общуването ни със свекърва ми се ограничава до поздравления по празници. Тя не се интересува от живота на внуците си. Затова бях изключително възмутена, когато разбрах какво иска Саманта от нас. Веднага напомних на съпруга ми за моите родители. Въпреки че не са богати и живеят в провинцията, майка ми и баща ми никога не са се осмелявали дори да ни помолят за помощ. Те са наясно, че и без това имаме много разходи и притеснения. Разбира се, нямам нищо против да помагам на свекърва си, но всичко си има граници.

Саманта е много егоистичен човек. Тя мисли само за собствените си интереси. И като дете не е обръщала много внимание на съпруга си. За нея беше много по-важно да подреди личния си живот.

– “Знаеш ли, скъпа, ако искаш да помагаш на майка си и да й даваш такава голяма част от доходите ни, тогава те моля да си намериш друга работа. Децата ни не трябва да страдат заради майка ти. Нима ние работим в нейна полза? Затова помисли добре, преди да се съгласиш. Ако не можете да успокоите майка си, потърсете работа на непълно работно време. И не пипай парите, които спестяваме за образованието на децата ни.

Какво решение ще вземе съпругът ти според теб?

 

Rate article
– Ако не можете да успокоите майка си, потърсете работа на непълно работно време. Децата ни не трябва да страдат заради нея.