Ако не беше един обикновен инцидент, съпругата ми и аз никога нямаше да разберем колко доверчив е синът ни.

Синът ми скоро ще навърши пет години. През цялото това време съпругата ми е била вкъщи с него. А сега я помолиха да отиде на работа, така че сме изправени пред въпроса на кого да оставим детето, докато работим.

Тъй като не сме почитатели на детските градини, решихме да наемем бавачка за нашия Марк. Освен това това е само за известно време, докато започне училище. Планираме да изпратим сина си на училище, а съпругата ми може да излезе в отпуск по майчинство за втори път.

Синът ни е толкова добро и любезно дете, че още в първия ден на запознанството ни с него той каза на бавачката ни къде съпругата ми си слага бижутата. Това е просто ужасно! Никога не бих си помислил, че той може да се довери на непознати хора по този начин.

Имахме късмет, че нищо не е изчезнало. Въпреки че разбрахме за това случайно. Беше едва пет месеца по-късно.

Трябваше да отидем на сватба. Пътуването обаче беше дълго, затова решихме да оставим сина си вкъщи. Предварително уговорихме бавачка, която да остане с Марк.

Облякох се и изчаках съпругата ми също да се приготви. На вратата тя се сети, че е забравила да вземе любимото си колие.

Изведнъж, в същия момент, бавачката излезе от спалнята ни, държейки кутия с бижутата на съпругата ми.

Започнах да обвинявам бавачката, че рови из вещите ни. Но, както се оказа по-късно, синът ми й е казал къде са били всичките ни скривалища през първия ден. Бавачката се оказа порядъчен човек, защото никога преди не беше ходила там.

Когато чу, че бързаме, тя бързо се сети и изтича да вземе бижутата.

След като чух разказа на бавачката, дори се засрамих, че съм я обвинила. Тя е искала добро, но си е получила заслуженото.

Със съпругата ми отидохме на сватбата и се забавлявахме чудесно. След като се върнах у дома, се извиних на бавачката и ѝ благодарих за благоприличието. Но трябваше да поговоря сериозно с Марк.

 

Rate article
Ако не беше един обикновен инцидент, съпругата ми и аз никога нямаше да разберем колко доверчив е синът ни.