“Ако ме обичаш, тогава обичай детето ми” – думите на любимата ми прозвучаха като мълния, тя ме постави пред избор.

Срещнахме я случайно. Беше прекрасна среща. Виждал съм това само във филмите. Тя се подхлъзна и падна на леда, а аз, като Супермен, ѝ помогнах, след което я заведох вкъщи. Вкъщи ни чакаше шестгодишният ѝ син. Веднага се разбрахме с него и си поговорихме добре. Беше очевидно, че ме харесва, и ми се стори мил.

На следващия ден дойдох да разбера как се чувства тя. Синът ѝ не беше вкъщи. Беше заминал на четиридневна екскурзия. Това беше чудесна възможност да я опозная по-добре. Прекарахме чудесно време с нея. Започнахме вихрен романс. Разбрахме, че ни очаква щастливо, светло бъдеще. Няколко месеца по-късно ѝ предложих брак. Тя, разбира се, се съгласи – с радост. След като се преместих да живея при тях, осъзнах, че единствената цел на живота ми е да отгледам и поддържам сина на съпругата ми.

Получавах малко пари и ги харчех всичките, за да задоволя момчето. А той непрекъснато искаше нещо, понякога дори изискваше. Когато я попитах защо не иска издръжка от бившия си съпруг, тя отговори, че не се нуждае от нищо от него. И постави нещо като ултиматум, като каза, че ако я обичам, трябва да обичам сина ѝ – като свой собствен. И не мога да се преструвам, че обичам чуждо дете като свое, да се жертвам, за да го издържам. Разбирам, че в крайна сметка ще трябва да се разделим с нея. Момчето е много взискателно и аз не мога да работя и да живея само за него. А тя, естествено, живее само за сина си и няма да се съгласи на други условия. Аз не съм от онези мъже, които обичат чуждите деца като свои собствени. Чуждото дете винаги ще бъде чуждо. И жените не трябва да изискват това, което не може да бъде.

 

Rate article
“Ако ме обичаш, тогава обичай детето ми” – думите на любимата ми прозвучаха като мълния, тя ме постави пред избор.