“Ах, сега разбирам защо е избрал теб!” – отговори бъдещата ѝ свекърва, като я погледна вечерта на срещата им.

Тя беше втората съпруга на Франк и знаеше, че той има четиригодишна дъщеря от предишния си брак. Въпреки това не смяташе, че е отговорна за разпадането на първия им брак. Всъщност Франк сам решил да се разведе с предишната си съпруга и те се срещнали шест месеца по-късно. Тя не беше причината за развода им и беше сигурна в това. Освен това бившата съпруга на Франк вече си имаше нов партньор. Понякога вземаше дъщеря си на гости през уикендите и те успяха да се сближат, въпреки че не прекарваха много време заедно. Когато дойде време да се срещне със свекървата, тя беше много нервна     .

тази вечер винаги ще остане в паметта ѝ. Влязла в къщата на свекърва си, а тя я погледнала презрително и след това погледнала стомаха си. “А, сега разбирам защо е избрал теб”, казала свекърва ѝ и се обърнала. Да, тя беше бременна. Но веднага уведоми Франк, че ако той не е готов за брак, тя ще може да отгледа това дете сама, защото винаги е мечтала да има син. Франк обаче искал да имат пълноценно семейство и искал синът им да се роди в рамките на брака. През цялата вечер свекървата говореше само за бившата съпруга на сина си и за дъщеря им.
Разказвала ѝ колко добре рисува внучката ѝ и какви стихотворения вече е научила. Но момичето не ѝ задавало никакви въпроси за тях    .

“Мамо, защо на масата има допълнителни чинии?” – попита Франк.

“Да, поканих първата ти съпруга и внучката ти, те са част от нашето семейство, но не можаха да дойдат!” – отговорила свекървата.

Минало време и жената родила син, който бил пълноправен внук за свекървата, но тя все още се отнасяла към нея и внука ѝ като към второстепенни лица. Един ден, когато останали сами, свекървата ѝ казала, че първата жена на Франк е истинското му семейство, а тя е само временен вариант.

 

 

Rate article
“Ах, сега разбирам защо е избрал теб!” – отговори бъдещата ѝ свекърва, като я погледна вечерта на срещата им.