Адам се чувствал потиснат, когато получил като подарък стария чорап на дядо си. Но когато дядо му каза, че това е вълшебен чорап, той не можа да сдържи щастието си. Всяка сутрин в чорапа го очаквала изненада.

Адам е отгледан от дядо си, тъй като не знае почти нищо за майка си, а баща му го напуска заради неуспешна музикална кариера в чужбина. Той често завиждал на връстниците си, които родителите му обсипвали с красиви дрехи и вкусни лакомства. Въпреки че дядо му работел усилено на две места, те не можели да си позволят много неща и Адам се задоволявал с износени дрехи и ограничен брой играчки. За рождения си ден той мечтаеше да получи голям пожарен автомобил или игрова конзола   .

надявайки се на докосване до магията, той предварително пише писмо до един магьосник. Но на сутринта на специалния си ден той открил под възглавницата си само стар дядовски чорап с един шоколадов бонбон вътре. Чувствайки се наранен и разочарован, Адам  избухва в сълзи. Дядо му, опитвайки се да го успокои, казал: “Не се разстройвай. Не виждаш ли какъв късметлия си? Този чорап не е обикновен, той е вълшебен. Всяка сутрин в него се появява един бонбон. И винаги ще бъде така! Магьосникът ти е направил чудесен подарък, просто се е случило така, че е имал под ръка моя чорап и го е омагьосал”    .

Адам избърса сълзите си и погледна чорапа с новооткрито удивление. От този момент нататък всяка сутрин той наистина намираше бонбон в чорапа си. Той гордо споделял вълшебната си находка с децата в детската градина, като ги карал да му завиждат. Минаха години и накрая той разбра истината, но не се разсърди на дядо си за малката бяла лъжа. Напротив, беше трогнат от любовта и усилията, които дядо му беше положил, за да го направи щастлив.

Когато Адам пораснал, той завършил колеж и си намерил добра работа, но никога не забравил за дядо си. Продължил да живее с него и семейството му. На последния си рожден ден Адам реши да подари на дядо си чорап със зелена ябълка. Дядото бил много щастлив и възкликнал от радост, че сега всеки ден в чорапа се появявала вълшебна ябълка. Вълшебната връзка между Адам и дядо му останала силна, изпълнена с любов и благодарност за специалните подаръци един на друг.

 

Rate article
Адам се чувствал потиснат, когато получил като подарък стария чорап на дядо си. Но когато дядо му каза, че това е вълшебен чорап, той не можа да сдържи щастието си. Всяка сутрин в чорапа го очаквала изненада.