Адам решава да премести майка си при него и съпругата му, въпреки че живеят в тесен едностаен апартамент. Малко след пристигането ѝ майката на Адам чува спор между него и съпругата му относно нейното присъствие.

Адам решава да премести майка си при него и съпругата му, въпреки че живеят в тесен двустаен апартамент. Малко след пристигането ѝ майката на Адам чува спор между него и съпругата му относно нейното присъствие. Петнадесет минути по-късно обаче те седят заедно и пият чай.

Адам и съпругата му Лиза се бореха да се поберат в малкия си едностаен апартамент в покрайнините на града, а Адам беше еднолично отговорен за решението, което беше източило спестяванията им. Той инвестира парите им в нова сграда, без да се консултира с Лиза. За съжаление, строителството спира и инвеститорите остават без апартамент и без да си върнат парите   .

перспективата за завършване изглеждаше в най-добрия случай несигурна. Когато Адам получава спешната новина, че майка му трябва да бъде приютена, той е зашеметен. Но къде би могла да остане? В и без това тесния им апартамент? В допълнение към жилищните трудности Лиза се сблъска и с проблеми, свързани с работата. Въпреки това майката си е майка    .

Адам реши да прибере майка си, без да предупреди Лиза. “Лиза, ще се наложи да настаним мама в кухнята. Приготви спалното бельо”, нарежда той на съпругата си. Той настани майка си в кухнята, направи ѝ чаша чай и отиде в стаята си. “Това не е църква!” Лиза възкликна, хвърляйки спалното бельо на дивана. “Въпросът е затворен! Това е майка ми!”

Лиза изсъска: “Тогава се премести при нея!”. Адам се опита да разсее напрежението, като каза: “Лиза, извинявах се безброй пъти”. Изведнъж кавгата им беше прекъсната от учтива кашлица. Двамата се обърнаха и видяха майката на Адам да стои на вратата. “Няма нужда да спорите, скъпи мои. В края на краищата времето ми е ограничено. Мога да ви помогна с пари – предложи тя. Адам смръщи вежди, докато обмисляше думите ѝ. “Спестявам от двайсет години насам. Натрупал съм прилична сума. Не мога да я взема със себе си, а и ти заслужаваш да живееш в нормален апартамент, а не в тази малка кутия”. В крайна сметка свекървата се настани на импровизираното легло в кухнята и тримата седнаха да пият чай. “Не си ме оставил в тежък момент и аз няма да те оставя”, увери ме тя.

 

Rate article
Адам решава да премести майка си при него и съпругата му, въпреки че живеят в тесен едностаен апартамент. Малко след пристигането ѝ майката на Адам чува спор между него и съпругата му относно нейното присъствие.