Адам решава да купи апартамент въпреки предупрежденията на майка си за цената. Пренебрегвайки съвета ѝ, той скоро започва да съжалява за избора си.

“Купувам си апартамент, мамо”, казва Адам. Майка му се притеснява и го пита: “Къде? Кой?”
“В една нова сграда близо до жп гарата”, отговори той   .
“Нова сграда? Но няма ли нужда от ремонт?” – попита тя.
“Не, няма. Апартаментът вече е ремонтиран от самия собственик и той ми предлага щедра отстъпка – обясни Адам.

майка му попита скептично: “Защо ще бъде толкова щедър, когато цените на недвижимите имоти се покачват?”
Адам просто отговори: “Каза, че ме харесва.”
Майка му настоява: “Трябва да го видя. Сега строителството е много по-добро.”
Адам се опитва да я разубеди, като казва: “Хайде, мамо. Знам, че си уважаван строител, а баща ми вече го е видял и го е одобрил”.

“Баща ти може и да е журналист, но аз съм, както ти каза, уважаван строител”, отговори майка ми    .
“Добре, ако искаш да го видя, ще дойда. Но те предупреждавам, Адам, не очаквай от мен да търся недостатъци. Ако искаш присъствието ми, покани ме на новодомското парти, след като се нанесем”, добави тя.

Четири месеца по-късно Адам се обади на майка си и я помоли да му дойде на гости. “Тапетите започват да се отлепват”, каза й той. Майка му бързо опаковала нещата си и отишла да го види. “Пукнатините се виждат отвън. Това ще доведе не само до проблеми с тапетите, но и до течения”, каза тя. Адам се оправда: “Но аз го проверих, преди да го купя”. Майка му обясни: “Ти го провери, когато го купи, през юни. Тогава температурата навън и вътре беше една и съща. Но сега температурната разлика е значителна. Именно тогава се появяват дефектите.” Майка му внимателно разгледа апартамента и заключи: “Адам, трябва да се отървеш от този апартамент.” Адам възрази: “Но аз току-що го купих.”

Майка му предлага решение: “Или го продай, или направи основен ремонт. В противен случай ще прекараш остатъка от живота си в ремонтирането му.” Адам изрази притеснението си: “Аз не съм милионер.” С помощта на майка си Адам издържа до май, като внимателно пресмята всичко. Успял да спести малко пари, да изтегли заем и да започне ремонта. Разбира се, той помолил майка си да следи за качеството на работата.

 

Rate article
Адам решава да купи апартамент въпреки предупрежденията на майка си за цената. Пренебрегвайки съвета ѝ, той скоро започва да съжалява за избора си.