Адам яде на обяд, пиеше чай и кафе, които му купувахме, но не видяхме какво каза на фирменото парти за всички нас.

Имаше един човек, който работеше в нашата компания. Името му беше Адам. Той отговаряше за един от отделите в нашия офис и не бих казал, че изкарваше лоши пари, но беше така. Имаше готина кола, обличаше се в маркови бутици и изглеждаше много добре поддържан. Но имаше един огромен недостатък. Той пестеше от всичко. И по-специално за храна. Когато имахме почивка, той минаваше бавно през всички офиси и маси, където виждаше храна, после случайно сядаше, започваше да яде, без да го канят, и когато видеше храна, започваше да говори такива неща   :

“о! Колко вкусно мирише тук” или “Уау, тук имате пилешки крилца, дай да опитам едно”, както и характерното му “Какво имаме тук?”. И веднага поставяше ръцете си върху храната. Никога не се скъпеше за подарък за рождения ден на колегите си, но активно участваше в поздравленията и в празничната трапеза, сякаш не е имало такава. Колегите му забелязали, че винаги зарежда телефона си в офиса, за да пести електричество вкъщи, и никога не излизал от офиса, докато не изпълни нуждите си, защото не искал отново да източва варелите с вода. Накратко, той беше скъперник. И отписваше поведението си като пестене на пари. А на последното ни фирмено парти Адам се напи, и когато един от колегите му го попита дали ще се жени, Адам отговори   :

“Защо да искам жена? Тя ще ми иска пари само за храна и дрехи. А ако роди дете, ще ме разори. Не ми трябват такива разходи, справям се добре сам”. – “Да – продължи колегата му, – живееш добре, няма съмнение, но за наша сметка. В този момент Адам наистина се ядоса и започна: – “Да, така е, но живея умно. Имам готина кола, къща, облечена до последния детайл. А ти няма с какво да се похвалиш, харчиш всичките си пари за храна! След това целият отдел отказал да общува и да работи с него, така че той бил принуден да се премести в друга компания.

 

Rate article
Адам яде на обяд, пиеше чай и кафе, които му купувахме, но не видяхме какво каза на фирменото парти за всички нас.