Адам идва на гости на приятелката си, но не знае, че ще се влюби в майка ѝ.

Карина беше олицетворение на красотата в техния клас, привличаше вниманието и предизвикваше възхищението на всички. Тя притежаваше харизматичен чар, който я правеше популярна както сред връстниците, така и сред учителите. Майката на Карина, Сара, обаче беше не по-малко очарователна. Въпреки физическата им прилика Карина и майка ѝ бяха много различни по характер. След смъртта на баща ѝ Сара се отказва от опитите да намери друг мъж и се съсредоточава върху отглеждането на дъщеря си. Вниманието на Карина беше привлечено от един нов жител на име Адам, който наскоро се беше преместил в квартала. Без да познават никого в квартала, Адам и Карина бързо се сприятеляват. Карина е очарована от отдадеността на Адам на тренировките по баре и те прекарват заедно едно незабравимо лято. Преди Адам да замине за армията, Карина обеща да го изчака да се върне. Макар и скептичен, Адам не губи надежда, че тя ще удържи на думата си. Минаха месеци от службата му, преди Адам най-накрая да се завърне. Любовта им беше неоспорима и следващата естествена стъпка беше да се срещнат с родителите му и да планират брака си.

“Мамо, Адам ще дойде в шест вечерта. Трябва да се приготвим”, каза Карина на майка си.

“Все още има време до шест. Нека да направим вкусен пай”, предложи Сара.

“Но, мамо, аз трябва да се гримирам. Днес е много важен ден”, отговори Карина     .

“Добре, продължавай да се гримираш.”

Вечерта Адам се прибра вкъщи в костюм, с цветя и шампанско. Той веднага забеляза чистотата и топлината в къщата, както и чара на Сара. Не можеше да не си помисли, че Карина ще израсне толкова красива, колкото майка си. Сара се оказа отлична готвачка и Адам оцени кулинарните ѝ умения. От друга страна, Карина не споделяше същия ентусиазъм към кухнята. Тя не можеше да си представи да прекарва часове в приготвяне на храна, за да я изяде за няколко минути    .

“Сара, аз много обичам и уважавам дъщеря ти… Обсъдихме това и бих искал да се оженя за Карина. Моля те за твоето съгласие”, изрази намеренията си Адам.

“Бях готова за това, затова мога да ти кажа, че нямам нищо против да завържете възела, но те моля да не бързаш, защото моята Карина все още учи!”

“Е, мамо, какъв е проблемът? Ние искаме да се оженим сега. Какво лошо има в това?”

Засрамена, Карина грабна книгата и разплакана се втурна в банята. Адам беше изненадан от реакцията ѝ, като си мислеше, че тя няма да има нищо против предложението, тъй като майка ѝ е дала съгласието си.

“Да, случва се. Не се притеснявай, тя ще поплаче малко и после ще се успокои. Тя често реагира по този начин”, успокои Сара зет си.

след този разговор те се опитаха да избегнат темата за сватбата. Въпреки това Адам продължи да ги посещава почти всеки ден, но не заради Карина, а защото изпитваше силни чувства към Сара. Привличаше го нежната ѝ и лъчезарна природа, както и мъдростта ѝ – качества, които искаше да притежава в партньорката си в живота. Адам осъзна, че чувствата му към Карина са били само мимолетно увлечение, докато привързаността му към майка ѝ е била много по-дълбока. Затова Адам реши да спре да посещава дома им, както се бяха договорили със Сара. Карина, неспособна да проумее внезапното изчезване на приятеля си, продължава напред и в крайна сметка се омъжва за нов мъж, преди да замине за чужбина. Междувременно Адам отново навлиза в живота на Сара. Любовта им никога не стихва и те тихо се женят в службата по вписванията, започвайки съвместния си живот.

 

Rate article
Адам идва на гости на приятелката си, но не знае, че ще се влюби в майка ѝ.