Адам дълго време се извинява за действията си. Но Сара е непреклонна и не му оставя друг избор, освен да се ожени за София.

Адам седна на една пейка пред дома си, без да иска да слуша неизбежните упреци на съпругата си. Но той нямаше къде другаде да отиде, а навън беше ветровито и студено. Едва отворил вратата, съпругата му нападнала Адам с упреци и обвинения още от вратата. Той остана безмълвен, вперил поглед в небрежния вид на София. “Защо все още съм с нея?” – зачуди се той. Мазната ѝ коса, мръсните дрехи и празното ѝ изражение накараха Адам да се запита защо все още живее с тази жена. По-късно София отиде в кухнята и дълго блъскаше чинии   .

Адам и София спяха в отделни стаи и дълго време нямаха нищо общо помежду си. Играеха ролята на идеалното семейство, докато синът им живееше с тях, но когато той порасна, ожени се и замина, всеки от тях започна да живее отделен живот   .

fдам осигуряваше прехраната на семейството, печелеше пари и вярно даваше всяка стотинка на съпругата си, докато София се грижеше за домакинската работа. На пръв поглед изглеждаше, че всичко върви добре за тях. Но това съвсем не беше така. Мъжът често си спомняше за предишната си любов, Сара. Той се запозна с нея в библиотеката.

Първоначално момичето не го впечатлява. Когато обаче я срещна за втори път, сърцето му се разтуптя. Адам започнал да ѝ показва признаци на привързаност и ѝ подарявал скъпи подаръци. Така започва тяхната връзка.

– “Обичаш ли ме?” – попита Сара с глас, изпълнен с копнеж.

– “Повече от самия живот”, отговори Адам.

Но верността му се разколеба и той ѝ изневери със София. И тримата учеха в един и същи университет и се запознаха на един танц, където Адам беше пиян и неконтролируем. Сара се натъква на тази сцена.

– Тя е приключила. Никога повече не искам да те виждам.

Оттогава Адам иска прошка от Сара, но тя е непреклонна и не му оставя друг избор, освен да се ожени за София.

София, някога красива и добре поддържана жена, постепенно се е пренебрегвала през годините. Застанала в коридора, тя наблюдаваше замисления си съпруг. Усещаше студенината и безразличието между тях.

– Можем ли да поговорим? Не можем да продължаваме така. Ние сме като непознати – каза София един ден.

Адам погледна съпругата си със стъклените си очи, после наметна якето си и си тръгна. Оттогава не се е връщал. Така двойката се развежда.

Rate article
Адам дълго време се извинява за действията си. Но Сара е непреклонна и не му оставя друг избор, освен да се ожени за София.