А свекърва ми, която смяташе, че не съм способна на това? Разбира се, че съм! Изхвърлих любимия ѝ колбас в кошчето за боклук.

Скъпи свекърви, не ядосвайте снахите си!

Все още не мога да разбера защо свекърва ми не е доволна от мен? Самата тя многократно ми е казвала, че съпругът ѝ има проблеми със стомаха, затова реших да им помогна, докато бяха в болницата. Щяха да се върнат у дома и там щеше да ги чака изненада. Никога не съм била мързелива, взех ключовете от апартамента на родителите ми от съпруга ми, купих витамини и храна. Дойдох в дома им, веднага започнах да изхвърлям всички нездравословни храни от хладилника, сварих супа със зеленчуци, картофено пюре, печена риба. Не можете да си представите колко много боклук изнесох. Две торби бяха само от хладилника. Имаше мазна заквасена сметана, кетчупи, различни сосове. Реших да изхвърля колбаса и изсипах супата с пушени ребра в тоалетната.

Казва, че мъжът ѝ има проблеми със стомаха, а тя готви такава вредна храна. Измих чиниите, избърсах всичко, изобщо, направих всичко, както можах

Сложих спрей за свежест в банята. Изхвърлих старата четка, реших, че свекърва ми непременно ще си купи нова. Преоблякох леглото им, защото то вече беше много измачкано. Почистих и изтупах праха от всичко в гардероба, дори подредих дрехите по цветове. Навсякъде свали завесите, сложи ги в коша за мръсно пране. После свекърва ми ще се прибере и ще ги изпере. Реших също да изхвърля килима от коридора и да сложа върху него влажна кърпа. Тя ме научи как да правя това: Аз ще купя нов килим за коридора, тя ще дойде при нас, когато не сме вкъщи, ще изхвърли килима и ще сложи мокър парцал на негово място. И килимът си лежи вкъщи. Не бива да е така!

Погледнах отново плодовете на труда си и осъзнах, че съм забравил нещо. Спомних си как добрата ми свекърва, когато ни помагаше в почистването, реши да напръска апартамента с моя парфюм, за да мирише добре. Аз направих същото. Само че в шишенцето ѝ не беше останало почти нищо, затова реших да напръскам всичко. Е, нищо, но сега апартаментът ще мирише свежо.

Вечерта чаках да ми се обади свекърва ми с благодарности! Но чух само обвинения и крясъци. Но самата тя винаги ми повтаряше, че ако роднините ти имат проблеми, трябва да им помогнеш. И винаги се грижеше за мен: изхвърли цялото ми красиво бельо и купи памучно, защото трябва да мисля за раждането на внуците си.

Или ето още една ситуация: веднъж с мъжа ми се прибрахме вкъщи, а в хладилника ни имаше наденица, но нямаше сланина, която майка ми ми даде. Хвала на тази грижовна и любезна домакиня, тя се постара. Сланината е много вредна за организма, но колбасът не е! Защо да не й върна добрината? В края на краищата тя е идвала в дома ни толкова много пъти и е помагала: гладеше ризите на съпруга ми, готвеше прясна супа, изхвърли новия ми килим и сложи парче от него. Свекърва ми изобщо не се самосъжалява. Вероятно сега ми е сърдита, защото съм ѝ помогнала само веднъж.

Няма страшно, ще поправя това недоразумение. Ще се опитам да поддържам ред както в нейната, така и в моята къща. Наскоро си помислих, че микровълновата печка е доста вредна, а тя просто има една. Мисля, че трябва да изхвърля това нещо от апартамента ѝ. По-късно ще ми благодари, че толкова много ме е грижа за здравето и благополучието ѝ! Докато си мислех как още да помогна на свекърва си, в стаята влезе един мъж и каза, че родителите му искат от него да върне ключовете от апартамента им. И аз попитах:

– Ще ни върнат ли и на нас ключовете от нашия апартамент?

Моята свекърва ни помага точно така, безкористно, тя не се нуждае от нищо в замяна. Толкова много се старае да ме накара да си почивам повече! Е, нека си го вземе, аз успях да направя дубликат! И изведнъж ще им потрябва нещо, ето че пак ще дойда и ще им направя изненада! Майка ми винаги ме е учила, че за доброто винаги трябва да се плаща с добро!

А сега ми кажете, хора, лоша снаха ли съм?

Смятате ли, че снаха ми постъпи правилно?

 

 

Rate article
А свекърва ми, която смяташе, че не съм способна на това? Разбира се, че съм! Изхвърлих любимия ѝ колбас в кошчето за боклук.