А един ден отново се почувствал зле, след като ял бърза храна, и се наложило да извика линейка. Откарали го и му казали, че ще трябва да се подложи на операция

Преди две години направих своя избор и се омъжих за Марк. Първата година от съвместния ни живот беше като приказка, а след това започнахме да се караме много – причината бяха парите.

Първите кавги започнаха, защото аз обичам да ям домашно приготвена храна и да готвя вкусно, но съпругът ми не може да мине на бърза храна. Понякога се прибирам уморена, но все пак отивам в кухнята, за да приготвя вкусна топла супа за съпруга ми, а той се прибира и ми казва, че вече не е гладен, защото е ял хотдог в местна закусвалня. Когато му обяснявам, че е много по-здравословно и по-икономично да се храним с домашно приготвена храна, той маха с ръка.

Дори не говоря за това колко пари харчи за велосипеда си! Той ще си купи ново “модерно” фенерче или толкова скъпи дрехи, че моите зимни обувки са по-евтини…

А един ден отново се почувства зле, след като яде бърза храна, и се наложи да извика линейка. Откараха го и му казаха, че ще трябва да се подложи на операция от апендицит. Останах с него известно време, а после лекарите ме изпратиха вкъщи   .

Когато влязох в празния си апартамент, изпитах невиждана радост, защото можех да пусна телевизора и да гледам сериала, който ми харесваше, нямаше да ми се налага да чистя след някой друг и да мисля за купчината неизмити чинии или разхвърляни чорапи. Когато си легнах, изведнъж открих, че има много място и не е нужно да се притеснявам, че одеялото ще бъде свалено   .

По-късно, докато скролвах новините в социалните мрежи, кликнах върху реклама за екскурзии в Европа и изведнъж осъзнах, че със съпруга ми отдавна не сме имали почивка. Последният път отидохме някъде за меден месец, а след това постоянно работехме, така че се оказа, че рутината започна да ни изяжда, а аз постоянно измъчвах съпруга си с това, че трябва да спестяваме повече. С всичко това забравих, че е необходимо не само да изкарваш пари, но и да можеш да си почиваш за тях.

На сутринта се събуждах с чувство на тъга, защото никой не ме прегръщаше вечер и не целуваше слепоочията ми сутрин. Изведнъж осъзнах, че напразно съм измъчвала съпруга си с постоянните си приказки за пестене на пари, защото той изкарва много пари с упорит труд и има право да ги харчи за неща, които му доставят удоволствие. Всички предишни кавги ми се струваха безсмислени и смешни.

Веднага се обадих в болницата и ми казаха, че операцията е успешна и мога да посетя съпруга си.

По пътя към болницата се отбих в любимия му магазин за велосипеди и купих фенерчето, за което той беше спестил, а след това взех много брошури за екскурзии, за да можем и двамата да изберем тази, която най-много ни харесва.

осъзнах, че вече не искам да губя щастливи семейни дни в глупави спорове за нещо толкова тривиално като финансите!

 

 

Rate article
А един ден отново се почувствал зле, след като ял бърза храна, и се наложило да извика линейка. Откарали го и му казали, че ще трябва да се подложи на операция