Един ден Лина се обажда на Филип, за да поговори с нея. Тя беше разстроена. Филип вече мислеше, че съпругът ѝ знае всичко. Но причината беше друга.

Лина срещнала Филип случайно. Тя и съпругът ѝ се преместили в малък град преди пет месеца. И така, търсейки помощ, тя си спомнила за своя бивша съученичка, с която някога имала много добри отношения. Тя също била омъжена и имала собствена къща. Лина помолила приятелката си да им позволи да останат при нея за известно време, докато си намерят апартамент.

Още от самото начало съпругът на приятелката на Ребека се държал много странно с Лина. Той често поглеждал към Лина и я питал за живота и работата ѝ. Дори Ребека не беше толкова дружелюбна като съпруга си. И тогава всичко се завъртя неочаквано и бързо. Лина и Филип започнаха връзка. Лина си мислеше, че никога през живота си не е срещала мъж като него. Двамата старателно криеха аферата си. Дори не се поглеждаха един друг в обкръжението на значимите си хора, разменяха по няколко думи и щом оставаха сами, връзката им предизвикваше завист. И двамата осъзнаваха, че няма друг вариант, освен да крият всичко. И така продължило. А после страстта отмина. Филип започна да изпитва студенина към Лина. Те вече не говореха за съвместното си бъдеще както преди. Вече нямаше мисли за това, че ще напуснат половинките си.

С течение на времето Филип започна да уверява Лина, че не би посмял да напусне съпругата си, колкото и да харесва Лина. През това време Лина стана много студена към съпруга си. Те не разговаряха много и изобщо не си казваха хубави неща. Съпругът ѝ се притеснявал, че няма къде да се върнат. Бяха в чужд град и живееха с непознати хора.

Един ден Лина се обадила на Филип да поговори с нея. Тя беше разстроена. Филип вече си мислеше, че съпругът ѝ знае всичко. Но причината беше друга. Жената му подаде тест за бременност с две лентички на него. Тя му казала, че е бременна. Лина не знаеше какво да прави по-нататък. Тя изчака Филип да ѝ каже нещо. Но той мълчеше…

– Прави с детето каквото искаш – каза той хладнокръвно, – а и кой знае дали е мое.

Лина беше сигурна, че Филип ще се зарадва на новината, ще я подкрепи, но не беше така. Въпреки че знаеше със сигурност, че той е бащата.

Измина един месец. Лина и съпругът ѝ си намериха друго място за живеене. Чувстваха се неудобно да останат толкова дълго и беше време да вземат решение. Само че оттогава Лина не е виждала Филип. Тя решила да не казва нищо на съпруга си. Надява се, че раждането на дете ще укрепи връзката им, а тя не иска да мисли повече за Филип. Преди няколко дни той я открива в социалните мрежи и ѝ пише с надеждата да се видят, но Лина отказва, тъй като добре помни реакцията на бременността ѝ.

 

 

Rate article
Един ден Лина се обажда на Филип, за да поговори с нея. Тя беше разстроена. Филип вече мислеше, че съпругът ѝ знае всичко. Но причината беше друга.