Senelė buvo nusiminusi, nes manė, kad jos anūkė ištekėjo už kaimo vaikino, bet netrukus jos nuomonė pasikeitė.

Vaikinas visada svajojo apie turtingą gyvenimą. Vaikystėje jis sakydavo, kad turėtų turėti gražų namą. Jis norėjo turėti pakankamai pinigų viskam. Jis pats yra kilęs iš kaimo. Jo tėvas anksti mirė, motina dirbo ūkyje ir viena augino vaiką. Buvo sunku, bet jie gyveno normaliai. Berniukas svajojo apie gerą gyvenimą. Jis buvo mažas, bet judrus berniukas – padėdavo mamai sode, taisydavo sugedusius daiktus. Kai baigė mokyklą, motina liepė jam važiuoti į miestą mokytis. Tačiau jis turėjo kitų tikslų. Kaimynas dažnai prašydavo jo padėti.

Jis užsiimdavo smulkiais remonto darbais. Taigi vaikinas išmoko remontuoti automobilius. Su automobiliais jam sekėsi neblogai. Vietiniai gyventojai jį vadino mechaniku. Būdamas penkiolikos metų vaikinas jau uždirbdavo pinigų ir padėdavo motinai. Pas jį atvykdavo net žmonės iš miesto. Viskas ėjo į viršų. Jis nusipirko sau automobilį. Sutaupė pinigų ir pradėjo statyti namą. Kartą kelyje jis sutiko kaimyną. Vaikinas padėjo merginai sutaisyti automobilį, kuris sustojo vidury kelio. Kitą dieną močiutė paskambino vaikinui ir padėkojo jam pyragais.

Mergaitei išėjus iš kambario, berniukui suspaudė širdį. – Kokia tu graži. Kaip tame filme… Eime, pavežiosiu tave savo automobiliu, parodysiu tau mūsų kaimo vietoves. Jis nuvežė ją į kaimą, ten buvo kalvos ir laukai – viskas skendėjo gėlėse. Paskui nuvežė ją į gretimą kaimą – į karjerą maudytis. Jaunuoliai puikiai leido laiką ir netrukus vienas kitam prisipažino apie savo jausmus. Senelė buvo prieš, jos anūkė yra iš miesto, o vaikinas – iš kaimo. Sužinojusi, kad vaikinas statosi namą, ji iškart pakeitė nuomonę. Praėjo dešimt metų. Vaikino gyvenimas susiklostė taip, kaip jis svajojo. Mergina atsineša puodelį kavos į verandą. Aplink bėgioja vaikai, linksminasi. Visai kaip filmuose! Dar geriau…

 

 

Rate article
Senelė buvo nusiminusi, nes manė, kad jos anūkė ištekėjo už kaimo vaikino, bet netrukus jos nuomonė pasikeitė.