Anksčiau labai džiaugdavausi, kad mano uošvė man padeda, bet dabar jau pavargau nuo jos nuolatinių patarimų ir kišimosi į mūsų gyvenimą.

Esu ištekėjusi. Mano uošvei 72 metai. Helena visą gyvenimą dirbo vadove, todėl yra įpratusi vadovauti.

Dvejus metus gyvenome su Ronaldu, o mano uošvė pas mus atvykdavo labai retai. Bet tada aš pastojau ir susilaukiau mergaitės. Mano uošvė, gyvenanti visai netoli, pradėjo atvažiuoti pas mus kasdien. Ji man labai padėjo su kūdikiu: ir patarimais, ir daiktais. Tačiau vėliau mano uošvė pradėjo kištis į visus mūsų reikalus.

Pavyzdžiui, su Ronaldu radome labai gražų butą ir nusprendėme jį nusipirkti. Bet Ronaldas parodė jį savo motinai, ir ji neleido mums jo pirkti. Ji pasakė, kad tas butas tiesiog baisus. Tik tada ji prasitarė, kad nenori, jog mes pirktume šį butą vien dėl to, kad jis yra toli nuo jos ir ji negali taip dažnai mūsų lankyti.

Po šešių mėnesių mes vis dėlto nusipirkome sau naują būstą. Namas buvo netoli mano uošvės namų, be to, šalia namo buvo didelis žemės sklypas.

Taip norėjo mano uošvė. Mano uošvė privertė mane, antrą kartą nėščią, ravėti tą sodą kaip vergę.

Kažkodėl ji net privertė mane sodinti kukurūzus, cukinijas ir moliūgus. Turėjome gerą derlių, bet paskui nežinojome, kur visa tai dėti. Beveik visko nebeliko. Taigi dirbau veltui.

Mano uošvė kiekvieną dieną ateina pas mus į namus ir visada pasako, ką ir kaip turiu daryti. Ronaldas visą laiką būna darbe, o aš namie su vaikais. Taigi turiu valandų valandas klausytis savo uošvės.

Esu labai ramus ir labai kantrus žmogus, bet mano kantrybė turi ribas. Negaliu uždrausti savo uošvei atvykti pas mus. Tačiau kaip padaryti, kad ji mažiau kištųsi į mūsų gyvenimą ir nebeteiktų begalinių patarimų, mes tiesiog nežinome.

Mano uošvė man labai padeda ir su antruoju vaiku. Pavyzdžiui, kai man reikia nuvesti dukrą į darželį ar tiesiog nueiti į parduotuvę. Juk oras ne visada geras, o kartais negaliu pasiimti su sūnumi.

Su vyru nusprendėme atlikti tam tikrą namo remontą. Tačiau mano uošvė kišasi ir čia. Ji sako, kad ir grindys, ir langai, ir durys dar gali tarnauti ir jų keisti nereikia. Tačiau mes manome kitaip.

Neseniai mes su ja dėl to smarkiai susipykome. Mano uošvė supyko ir pasakė, kad daugiau niekada pas mus neateis. Bet ji buvo gera tik keturias dienas. O penktą dieną ji vėl atėjo pas mus ir ėmė dalyti patarimus, ką ir kaip daryti.

Nežinau, kaip dabar elgtis su savo uošve. Visai nenoriu jos skaudinti, bet man taip atsibodo, kad ji nuolat kišasi į mūsų gyvenimą.

Kaip man visa tai sustabdyti?

Rate article
Anksčiau labai džiaugdavausi, kad mano uošvė man padeda, bet dabar jau pavargau nuo jos nuolatinių patarimų ir kišimosi į mūsų gyvenimą.