Тя избра момчето вместо мен.

Когато се родих, баща ми напусна семейството. Майка ми ме отгледа и възпита сама. Сега осъзнавам, че това едва ли би могло да се нарече родителство. Откакто се помня, тя почти винаги си играеше. Изчезваше за дни или водеше вкъщи свои “приятели”.

До около 10-годишна възраст дори си мислех, че е нормално и други деца да живеят при същите условия.

Когато бях още в гимназията, започнах да работя. Бях гладен, а в селото има много работа. За щастие, съседите ми даваха пари или храна за това, че им помагах в домакинската работа.

След училище се опитах да си намеря прилична работа, но това беше невъзможно за дете от дисфункционално семейство, без връзки и финансови възможностиһттр://…. Така че трябваше да се справя някак. Точно като майка ми.

Не знам откъде винаги е имала пари, за да пие … Това, което носех вкъщи, го харчехме за храна. Мисля, че това й харесваше, защото не искаше да промени нищо, колкото и да я молех.

Преди около три години един мъж започна да идва все по-често в дома на майка ми.

Изглеждаше беден, но не приличаше на пияница. Като цяло беше приятелски настроен към мен и през повечето време дори не ме забелязваше. Вече се надявах, че може би той ще повлияе на майка ми да заживеем заедно и да се измъкнем от такъв лош живот.

Надеждите ми се сбъднаха. След няколко месеца той започна да живее с нас. Никога не съм усещала враждебност от негова страна, но винаги съм имала впечатлението, че се опитва да ме игнорира.
Нещастието дойде, когато не го очаквах.

След около шест месеца, откакто живеехме заедно, се прибрах вкъщи вечерта. Донесох честно спечелените си 200 злоти. Мислех, че това поне малко ще развесели майка ми, тъй като напоследък тя беше някак потисната или огорчена ….

Но още щом влязох в къщата, майка ми започна да крещи от прага, че не съм добре дошла тук и да се махам. Отначало не разбрах нищо. Не бях дала на майка си никаква причина за това поведение. Въпреки това в този момент не виждах смисъл да ѝ се противопоставям. Отидох при приятелите си , за да ги помоля да останат да пренощуват, като се надявах, че просто “тя” ще се отпусне след ден-два.

Но не – на следващия ден отново ме изпъдиха. Както се оказа, този човек ме мразеше от самото начало и настояваше майка ми да се отърве от мен. И тя му се подчини.

Така на 21-годишна възраст станах бездомник, а майка ми живя. Живея с приятели, които за щастие ми помагат . Изкарвам си прехраната, както и преди . Така че, когато чета за хора, които упрекват децата, че не уважават родителите си, искам да кажа, че някои хора си имат причина.

 

Rate article
Тя избра момчето вместо мен.