– Ще се оженя за теб, ще си върна апартамента, а майка ти ще живее в общинско жилище!

Сара винаги е била независима и напориста. Постигала е всичко сама, изкарвала е пари от хората и е отгледала примерен син. И изглежда, че щеше да се очертае една перфектна картина, ако не беше едно недоразумение, наречено “съпруг”. Затова тя решила да се отърве от това бреме.

Тристайният апартамент веднага привлече вниманието на Виктория. Подовата настилка, разпределението, гледката от прозорците – всичко беше идеално. Нещо повече, самата тя е участвала пряко в строителството. Принадлежеше към държавата и работеше много след работа. Пет години по-късно тя станала щастлива собственичка на новия имот.

След сватбата си младоженците се преместили при майката на Виктория в общинско жилище. Съпругът ѝ нямал собствено жилище – живеел в общежитие. За да се сдобие с апартамент, тя трябвало да чака поне 15 години.

Когато Виктория разбрала, че очаква дете, тя се замислила дали да не се присъедини към жилищна асоциация. Решила, че съпругът ѝ ще участва активно в строителството, докато тя носи бебето им. Но той така и не се появил на строителната площадка! Наложило се да отложи плановете си, докато синът ѝ тръгне на ясла.

Когато строежът приключил, Виктория, съпругът ѝ и синът им се преместили в чисто нов апартамент с три спални. В него все още миришело на боя и прясна белина. Година по-късно майката на Виктория умира – от сърдечен удар. Жената останала без подкрепа, сама в света. Детето ѝ било малко и нямало смисъл да чака подкрепата на съпруга си. Той също се беше пристрастил към алкохола и получаваше много главоболия. Затова Виктория взела решение да се разведе.

След развода съпругът се преместил в общинско жилище, а Виктория се преместила в двустаен апартамент. Общо взето, мъжът бил късметлия, защото преди брака нямал абсолютно нищо. Ако не се беше оженил, щеше да се задоволи с двуетажно легло.

Останал без съпруга, той започнал да пие все повече и повече. Толкова се пропил, че един ден лекарите не могли да го спасят. Тогава всичко започнало да се случва. Синът ми порасна. Завърши университет, служи в армията и се премести в общинския апартамент на баща си. Там заведе и момичето, за което щеше да се ожени. Защо? Беше крайно време! Днес е тридесетият ми рожден ден.

Младежите не бързаха да се женят, просто живееха заедно. Синът обичаше приятелката си, но тя му постави условие: ще се оженим само ако майка ти се съгласи да си разменят квартирите. Би било твърде богато за една стара жена да живее сама в двустайно имение.

Виктория се засмя, защото знаеше, че синът ѝ е копие на баща си. Никой не можеше да я измами, да я измами, да я измами. Тя нямаше да даде на сина си апартамент, защото вярваше, че той вече е изтеглил печелившия билет. Избраницата на сина ѝ обаче била уверена, че може да “надхитри” потенциалната си свекърва. Горката жена си губи времето, тя не знае с кого си има работа.

Виктория вече беше направила хубав жест след брака си – беше ремонтирала общинското жилище, беше го почистила и обзавела с нови мебели. Сега й е време да си измие ръцете и да заживее за себе си. Тя го е заслужила. Тя погледна високомерното момиче и се засмя. Чудя се колко ли дълго ще издържи?

 

Rate article
– Ще се оженя за теб, ще си върна апартамента, а майка ти ще живее в общинско жилище!