На прага на брака промених решението си – не искам да се омъжвам за него.

Името ми е Силвия. Когато се запознах с Дейвид, бях на 16 години, но още тогава осъзнах, че съм влюбена в него до уши. Той беше с девет години по-голям от мен. На рождения ми ден, когато най-накрая навърших осемнадесет години, той ми предложи брак. Той коленичи и сложи красив златен пръстен на пръста ми. Аз, разбира се, се съгласих, защото това беше единствената причина да чакам да навърша пълнолетие. Решихме да вдигнем сватба шест месеца по-късно.

Искам веднага да кажа, че родителите му далеч не бяха във възторг от това. Но тъй като бяха интелигентни хора, те не ме натоварваха с мнението си и не ми казваха нищо. А дори и сега, години по-късно, оставят коментарите за себе си.

Освен това се оказа, че моят Дейвид е много ревнив човек. Той лесно може да се разпали и да ме разпитва за връзките ми с други мъже. Заради това прекарах много безсънни нощи. Пререканията заради ревността бяха опустошителни.

Един ден, когато завърших училище, се появи въпросът за следването ми в университет. Нали знаете, ново училище, нови приятелства, нови общи дейности. Добре, че имах късмета да бъда в университет.

С всеки изминал ден отношението му към обучението ми ставаше все по-подобно на стъпване с боси крака върху счупено стъкло. Дори на сватбата всичко се свеждаше до изказвания от рода на: “Не разбирам защо искаш да учиш в университет. В края на краищата една жена трябва да се грижи за семейния дом, а не да учи от раз, защото по-късно може да поиска да управлява дори съпруга си”.

Имах своите дилеми, но датата на сватбата наближаваше , така че това беше повече в ума ми. Решихме, че церемонията ще бъде обикновена, а след това ще седнем в уютен ресторант с родителите ни и близки приятели.

Побързахме да ги уведомим достатъчно предварително. Ето откъде започна всичко. Двата месеца преди сватбата се превърнаха в поредното изпитание за мен. В определени моменти ми се струваше, че редовните му изблици на ревност ме побъркват.

Той премина всички граници (ако изобщо имаше такива) и започна да ми забранява да контактувам с близки хора и приятели. Всяка нощ, която беше изпълнена с кавги и избухвания, ме караше да мисля все повече и повече. Около седмица и половина преди сватбата окончателно реших, че тази сватба няма да е нищо повече от билет за страната на горчивината и разочарованието.

След като претеглих всички “за” и “против”, реших да се разделим. Не си мислете, че беше лесно. През цялото време, докато бяхме заедно, се бях привързала ужасно към него. Но въпреки че беше трудно, раздялата беше…. единственият изход.

Независимо от това какво чувствах към този мъж, не можех да си позволя да съсипя живота си, да загубя приятелите си и да разваля отношенията си с най-близките ми хора. И накрая бих искала да кажа: скъпи момичета, жени, при първия признак на агресия и нарушаване на личното ви пространство бягайте, бягайте.

 

 

Rate article
На прага на брака промених решението си – не искам да се омъжвам за него.