Изхвърлих свекърва си от партито за новодомците. Съпругът също не е доволен от това, което тя каза

Преди сватбата със съпруга ми се чудехме къде ще живеем. Родителите ми имат апартамент с две спални, майка му има апартамент с три спални, така че можехме да живеем при тях или да наемем нещо.

Решихме, че ще е най-разумно да живеем с майката на съпруга ми.

-Там е и вашият дял – каза свекърва ми , – така че живейте там.

Това обаче беше само малка част от истината. В действителност този апартамент според документите принадлежи изцяло на съпруга ми.

Когато баща му напуснал семейството, той преписал наследствения апартамент на сина си. Той казал на бившата си съпруга, че това е за детето.

Това е единственото нещо, за което свекърва ми предпочита да не си спомня. Съпругът ми никога не се е смятал за собственик на този апартамент. На негово име идват само сметките за комунални услуги.

-Майката живее в този апартамент от толкова много години. Той й принадлежи.

Не съм имала нищо против, защото това се отнася само за тях. Още преди да се оженим, решихме да си купим апартамент заедно.

Живяхме в този апартамент със свекърва ми в продължение на шест години. Работихме и спестявахме за нашия собствен.

Не сме имали никакви конфликти със свекърва ми. Всичко беше много лесно. Когато се преместихме при нея, тя настояваше да разделим изцяло домакинството.

Вратите на спалните бяха заключени, всеки от нас имаше собствен рафт в хладилника. Сметките за комунални услуги се плащаха в зависимост от броя на хората. Над пералнята след известно време имаше график по кое време и кой пере.

Дългоочакваният момент беше настъпил! Бяхме събрали необходимата сума! Имахме достатъчно пари за апартамента. Започнахме да избираме, но се случи нещо неочаквано. Разбрах, че съм бременна.

Все още не бяхме планирали това, но тази новина ни направи много щастливи.

Със съпруга ми обсъдихме въпроса и решихме да вземем ипотечен кредит, но в този случай за закупуване на по-голям апартамент. Ето какво направихме. И направихме дългоочакваното парти по случай откриването на жилището !

Родителите ми, свекърва ми и близки приятели дойдоха да ни поздравят. Очаквам бебе след няколко месеца. А ремонтът отнема много време и пари.

Всички ни поздравиха и се радваха заедно с нас. А след това свекърва ми реши да каже няколко думи.

-Много се радвам, че сте успели да си купите апартамент. Не напразно ви подкрепях толкова години и ви позволих да живеете в моя апартамент. Сега чакам да ми отвърнете на този жест. Надявам се, че веднага щом изплатите ипотеката, синът ми ще ми завещае половината от апартамента. Ако не бях аз, ти никога нямаше да си купиш такъв апартамент.

Мисля, че в този момент хормоните ми се задействаха. Станах от масата и помолих свекърва ми да напусне дома ни. Оказа се, че тя ни е подкрепяла през цялото време и ни е позволила да живеем при нея.

Самият ми съпруг беше зашеметен от думите на майка си. Защо е казала такива глупости? Да, тя улесни покупката ни, като ни позволи да живеем при нея. Но тя не живее в собствения си апартамент.

Ние не я искаме повече в дома си. По онова време бях много смутен.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Rate article
Изхвърлих свекърва си от партито за новодомците. Съпругът също не е доволен от това, което тя каза