Съпруга или домакиня? Историята за това как един съпруг представя жена си на гости

Анна става сутринта и се заема с почистването. Трябваше да заведе децата на училище и да приготви храната за партито. Днес те щели да организират парти в чест на повишението на съпруга ѝ.

Жената рядко ходеше на партита , беше погълната от домашните дела. Заради такъв повод тя решила да си избере нова рокля. Пазаруването не й доставило удоволствие – всички тоалети подчертавали излишните килограми. С натежало сърце Анна избрала сива рокля с небрежна кройка и се прибрала вкъщи.

Дойдоха много гости – цялата зала беше пълна до краен предел. Марек беше поканил не само роднини и приятели, но и всички свои колеги от работата. Всички те дойдоха с половинките си. Анна изпрати децата при майка им, защото разбра, че ще й пречат.

Анна обслужваше гостите и поднасяше масата през цялата вечер, а съпругът ѝ беше в центъра на вниманието. Той дори не предложил да помогне, което не се харесало на Анна.

– Марек, поздравления за повишението ви! Радвам се, че упоритостта и ентусиазмът ви към работата са били оценени. Успех! А това е съпругата ми Анна, тя ще бъде старши мениджър във вашия отдел. Надявам се, че ще работите добре заедно – каза шефът.

Анна беше жена с външност на модел, с около десет години по-млада от останалите. Марек я огледа от главата до петите и й целуна ръка. Останалите мъже също започнаха да представят съпругите си на шефа. Марек се замисли за миг и с ловко движение на ръката си грабна бягащата Анна.

– А това е Анна. Моята икономка! – каза той.

Всички замълчаха. Възцари се тишина.

– Години наред си мислех, че е твоя съпруга! – засмя се колегата на Марк.

Анна издърпа ръката си, разплака се и изтича в кухнята. Беше толкова обидена, че е невъзможно да се опише състоянието ѝ.

– Анна, как се държиш? Засрамила си ме! Ти изобщо нямаш ли чувство за хумор? – Марек беше възмутен.
– Защо? Защо ме унижи така?
– Ами. Вижте жените на моите приятели. Бягаш с тенджерите, срам те е.

Анна се разплака още по-силно. Не можеше да повярва на това. Беше пожертвала кариерата си заради Марк. Той я убеждаваше да напусне работа и да се посвети на децата си. И сега тя се срамува? Такава “благодарност” за пропиляната й младост и жертвоготовност.

 

Rate article
Съпруга или домакиня? Историята за това как един съпруг представя жена си на гости