Една баба оставя на внуците си в наследство апартамент. Това е причината за тяхната кавга

Марк, брат му Давид и родителите им живеят в града. През лятото те винаги отивали при баба си в провинцията. Там било приятно. Децата играеха навън по цял ден. А вечер, след цял ден тичане, момчетата вечеряха и заспиваха уморени в леглата си. Не се нуждаеха от никакви джаджи. Освен за да се обаждат на родителите си. Навън беше забавно, особено през лятото. Така че родителите им бяха щастливи да ги оставят в селото.

Времето изтичаше. Марк беше завършил училище. Дейвид вече беше в университета. По това време баба им се разболяла и старостта започнала да се отразява. Момчетата вече нямат време да посещават баба си, както преди. Те решават да я приютят. Но старата дама не иска да живее с млади хора, свикнала е да бъде сама. Затова те преосмислят решението си и решават да продадат къщата. Купувачите са намерени навреме. Те решили да купят апартамента за парите.

Случайно намерили двустаен апартамент недалеч от къщата на родителите си. Беше просторно и голямо, точно колкото за бабата. Беше близо до децата, така че те можеха да я посещават. След дълги колебания те решиха да купят апартамента. Взеха липсващата сума назаем от приятели и обещаха да я върнат по-късно. Всички се редуваха да посещават баба си, за да не й е скучно. Въпреки че това не помогнало много.

Един ден бабата казала на Марк и Дейвид, че ще наследят апартамента, когато тя умре.

Бабата живеела в града от три години. Когато тя починала, момчетата получили апартамента. Тогава Дейвид казал, че планира да се ожени. Но той нямаше къде да живее. Той предложил на брат си да живеят в апартамента на баба му. Той му казал да не се обижда и че ще плаща наема за половината от апартамента. И въпреки че Марк не беше доволен от предложението на брат си, той се съгласи. А ако Марк реши да се ожени, момчетата щели да продадат апартамента и да си поделят парите поравно.

Давид се съгласи. Четири години по-късно Марк довел годеницата си у дома, за да я представи на родителите си. Довид вече имаше три деца. Той беше ремонтирал апартамента на баба си, така че не искаше и да чуе за продажбата му. Дейвид каза, че има деца. Къде ще отиде с тях сега?

Да наеме апартамент? Между братята избухна спор. Марк беше много възмутен, че родителите му са се застъпили за брат му.

Давид не спазил обещанието си да плаща на брат си половината от наема всеки месец. Той му плати три пъти и с това всичко приключи. Той и годеницата му се преместиха в друг град, по-близо до родителите ѝ. Майка му се обаждаше на Марк от време на време, но разговорът между тях не беше лепкав. Тя продължаваше да моли сина си да даде на Дейвид половината от апартамента. Марк искаше Давид да му плати за половината апартамент.

Междувременно Марк и съпругата му наеха един апартамент. Родителите на Анна помагаха на децата си, доколкото можеха. Въпреки че самите те живеели на много нисък стандарт. Те не можеха да помогнат на децата да си купят апартамент. Но Марк няма нищо против тях. Родителите на Анна разделят всичко наполовина, защото все още имат по-малък син. Те добре познават историята на зет си, затова не искат да обидят никое от децата си. Не след дълго Марк е повишен в работата си. Като най-добър служител той става дясната ръка на ръководството. Заплатата му съответно се увеличи.

Когато Анна родила дъщеря им, те вече били започнали да строят собствена къща. Разбира се, трябваше да пестят пари за всичко, тъй като Анна беше в отпуск по майчинство. Марк се опитваше да издържа семейството сам. В същото време спестяваше пари за къщата. Но се получи. Той е благодарен на родителите на Анна , които им помагали с храна. Когато дъщеря им навърши една година, Анна започна работа. Оттогава родителите на Анна се грижат за внучката си. Марк предпочита да не говори за родителите си. Майка му престана да му се обажда изобщо. Когато Марк казал на родителите си за раждането на внучката им, те дори не намерили време да я посетят.

А след това се появи и апартаментът на бабата. Марк обаче не възнамерява просто да даде своя дял на брат си.

 

Rate article
Една баба оставя на внуците си в наследство апартамент. Това е причината за тяхната кавга