Майка ми забранява да поканя новата жена на баща ми на сватбата, въпреки че тя ми е станала като семейство!

Предстоящата ми сватба, която е насрочена за след няколко дни, е опорочена от неразумните изисквания и капризи на майка ми. Тя настоява да поканя баща ми без новата му съпруга, която тя презира. Въпреки че родителите ми са разведени от дълго време, баща ми е продължил живота си и се е оженил повторно, но майка ми все още таи гняв към него. Катализаторът на развода им беше Моника, новата съпруга на баща ми. Тя сигурно е усетила, че баща ми не иска да се развежда само заради мен, затова отиде направо при майка ми и каза “Той не те обича и остава с теб само заради дъщеря ти. Не се унижавай и го остави да дойде при мен”. В пристъп на гняв майка ми изгони баща ми.

В един момент майка ми дори ми забрани да общувам с баща ми, но аз не можех да понеса да бъда държана далеч от него и новото му семейство. Баща ми и Моника имаха общ син, моя по-малък брат, и аз често ги посещавах, за да си играя с детето. Сега брат ми е на десет години. Когато споделих с баща си новината за предстоящата си сватба, той изрази желанието си да ми направи луксозен сватбен подарък – апартамент в квартал по мой избор. Искаше да осигури на мен и на бъдещия ми съпруг, като се надяваше да ни създаде комфортно бъдеще. Този жест ме направи невероятно щастлива, но действията на майка ми хвърлиха сянка върху радостта ми.

Тя категорично отказва да допусне баща ми и съпругата му на сватбата, като нарича Моника “любовница, която краде чужди мъже”. Тя твърди, че ако Моника присъства на сватбата, тя няма да присъства на нея. Освен това майка ми разбра за намерението на баща ми да ми подари апартамент и ме нарече “предател”, защото съм приел предложението. Сега се разкъсвам между любовта и подкрепата на баща ми и желанието ми да направя майка си щастлива.

Плача по цял ден, опитвайки се да се справя с тази трудна ситуация. Годеникът ми се опитва да вразуми майка ми, обяснявайки, че позицията ѝ е неразумна. За съжаление това води до това, че майка ми също изпитва неприязън към годеника ми. Не разбирам защо майка ми се отнася така с мен. Въпреки че осъзнавам, че баща ми може да я е наранил в миналото, вярвам, че прошката и движението напред са необходими, за да живеем пълноценен живот. Това е болезнена и трудна ситуация и ми се иска разрешаването ѝ да донесе радост на всички замесени страни.

 

Rate article
Майка ми забранява да поканя новата жена на баща ми на сватбата, въпреки че тя ми е станала като семейство!