50-годишната Сара е прекарала две десетилетия от живота си сама. Но щом спряла активно да търси щастието, то внезапно почукало на вратата ѝ.

Сара притежаваше неподправена красота, която я караше да изглежда с 15-20 години по-млада от възрастта си. През целия си живот тя винаги е привличала вниманието със своята харизма и привлекателност. Личният ѝ живот обаче не беше благословен. Съпругът на Сара, който нежно я носеше на ръце и решаваше проблемите ѝ, почина преждевременно. Заедно успяват да отгледат дъщеря си, но след смъртта на съпруга си Сара не се омъжва повторно. С течение на времето тя започнала да изпитва нужда от силно рамо, на което да стъпи, но възможностите ѝ били ограничени. Имало един мъж, Франк, който в продължение на няколко години тормозел Сара с ухажването си, но напразно. Сара се отнасяше към него само като към добър приятел, който помагаше в домакинската работа – ремонтираше тръбите, гаража и дори вдигна нова масичка за кафе на четвъртия етаж. Но никога не е ставало дума за романтична връзка    .

през лятото Сара реши да посети дъщеря си и семейството ѝ. Надяваше се, че там съдбата ще я срещне с любовта, и си купи много красиви бански костюми, шапки и парео. Тя поверила къщата си на стария си приятел Франк, който трябвало да полива цветята и да се грижи за безопасността на къщата. Когато Франк изпроводи Сара на летището, възнамеряваше да я целуне за довиждане, но тя се обърна и тръгна към изхода. Внукът ѝ в тийнейджърска възраст беше до нея. Той беше живо и интелигентно момче, което не би оставило баба си сама в чуждия град. Затова, когато мъжете се приближаваха до Сара, опитвайки се да я опознаят, внукът ѝ се появяваше отнякъде и крещеше: “Баба!” Това плашело потенциалните ухажори и ги отблъсквало. С течение на времето Сара осъзнала, че да намери любов в присъствието на внука си е малко вероятно, затова приела ролята си на баба до края на празника     .

Две седмици по-късно самолетът на Сара кацна в родния ѝ град. Франк я посреща с цветя и ѝ казва колко много му липсва. “Ти също ми липсваше”, отговори Сара, взе цветята и ги върна на Франк. Те се качиха заедно в колата и когато започнаха да шофират, Сара сложи ръка на дланта на съпруга си и каза: “Искам”. Франк попита изненадано: “Съгласна ли си?”, без да разбира какво има предвид. Месец по-късно те отпразнували скромна сватба сред близките си, като по този начин започнали дълъг и щастлив съвместен живот.

 

Rate article
50-годишната Сара е прекарала две десетилетия от живота си сама. Но щом спряла активно да търси щастието, то внезапно почукало на вратата ѝ.