30-годишният ми приятел избра ученичка от вчера. Животът му е дал добър урок

Имам приятел на име Дейвид. Той е много умен човек, всички в нашата група се съветваме с него по всички въпроси и той с удоволствие помага. Дейвид вече е на 29 години и не мисли за брак, но тогава се появи Хелена. Тя току-що беше завършила училище, беше на 18 години. Не можехме да направим нищо по въпроса. Дейвид беше твърдо решен да се ожени за Хелена. Те се обичаха безумно, въпреки разликата във възрастта. Въпреки че, знаете ли, не става въпрос за разликата. Сега тя не е толкова важна. Просто ако бяха на 26 и 37 години, щеше да е по-лесно, отколкото ако бяха на 18 и 19. Става въпрос за поколенията. Към 30-годишна възраст настъпва рязка промяна в приоритетите, животът придобива други цветове, а на 18 години в главата ти просто се оформя каша, с която трябва да се справяш през следващите 10 години.

Те се обичаха толкова силно, че никой не можеше да ги спре. Бяха благословени и се ожениха. Или по-скоро не можеш да го наречеш сватба. Хелена и Дейвид се ожениха в службата по вписванията, след това отидоха на ресторант с най-близките си хора, а вечерта новото семейство вече заминаваше на пътешествие из Европа с кола. Мисля, че това беше едно от най-добрите решения в живота им. Кому са нужни ресторанти, пиянски свади, безсмислени караници и нерви, когато можеш да похарчиш всички средства за всички тези блага за собствено удоволствие.

Те се върнаха отпочинали и освежени. В началото Дейвид често казваше, че ревнува от приятелите мъже на Елена. После това някак си се разреши от само себе си. Дейвид осъзна, че всички те са деца и той може да се занимава с тях един-два пъти. Хелена често ходеше на партита и рождени дни на приятелите си, а Дейвид си оставаше вкъщи. Той не се интересуваше от този формат на забавление. Беше привърженик на тихите, уютни събирания. Накратко казано, те се справят чудесно.

Женени са от три години. Дейвид работи, печели добри пари, а Елена учи и работи едновременно. Разбира се, имали са дребни кавги и недоразумения, но никога не е имало сериозни скандали. Все още не мислят за деца, първо искат да си купят по-голям апартамент. На Дейвид често му се налага да обяснява очевидни неща на съпругата си, но това не му е трудно, а Елена слуша, разбира и приема всичко. За нея думата на Дейвид е авторитет, а тя е смисълът на живота за Дейвид.

 

Rate article
30-годишният ми приятел избра ученичка от вчера. Животът му е дал добър урок