30-годишният брат на съпруга ми винаги иска пари от родителите си или от по-големия си брат. Но след поредния инцидент на парти за рожден ден реших сама да се заема сериозно с този проблем.

Съпругът ми има по-малък брат, Хари, който наскоро навърши 30 години, има семейство и скоро децата ще си тръгнат, а той все още седи на врата на родителите си и по-големия си брат. Хари и съпругата му живеят на 90 км от родителите му и той ги посещава само за хранителни продукти или за да се срещне със стари приятели.

Както споменах, Хари наскоро имаше рожден ден. Той навършваше 30 години и реши да събере най-близките си хора при родителите си. В деня преди празника Хари, съпругата му и моят съпруг отидоха при тъста си. Докато мъжете си вършеха работата, аз и свекърва ми чистехме апартамента.

Съпругата на Хари беше бременна и въпреки че крайният срок беше ранен, тя отказа да свърши каквато и да е работа, така че цялата работа падна на нашите плещи.

Докато мариновахме патицата, свекър ми отиде до града с Хари и съпругата му, за да купи хранителни продукти, защото Хари не беше донесъл нищо със себе си. Тъстът трябваше да купи някои резервни части за колата, затова взе със себе си много пари.

А сега вече имахме огромни торби с храна. С всяка торба свекърва ми и аз бяхме бурно изненадани, защото в нея нямаше обичайния набор от продукти, а предимно деликатеси. За нас беше откритие, че Хари може да харчи толкова много пари, или по-скоро, че изобщо може да ги изкарва, защото той сменяше работата си по-често от чорапите.

Изненадата не продължи дълго. Когато свекървата попита дали свекърът е купил необходимите резервни части, той каза, че Хари си е оставил картата вкъщи и той трябва да плати за хранителните продукти, само че кога синът ще върне парите, свекърът не беше наясно.

Почивката беше много успешна. И рожденикът, и гостите го харесаха. Съжалявах за свекървата, защото те изкарваха всяка стотинка с много труд, но на празника се радваха най-много. Влизайки в кухнята по време на празненството, чух съпругата на Хари да говори с някого по телефона и да казва, че са спестили много на празника, защото тъстът е платил за всичко и не е искал пари от сина си.

Разказах на съпруга си за това, което чух, а той каза, че не иска да разстройва родителите си и реши да поговори с брат си. Надявам се, че този разговор ще даде резултат, защото ми е болно да виждам как тъстът ми се старае за сина си, а той постоянно прахосва парите им.

 

 

Rate article
30-годишният брат на съпруга ми винаги иска пари от родителите си или от по-големия си брат. Но след поредния инцидент на парти за рожден ден реших сама да се заема сериозно с този проблем.