25-годишен син редовно моли възрастната си майка за финансова помощ и когато тя най-накрая свършва парите, той отправя немислимо искане!

25-годишен син редовно молил възрастната си майка за финансова помощ и когато тя най-накрая останала без пари, той отправил немислимо искане!

В моя квартал има 25-годишен мъж, който разчита на финансовата помощ на майка си, без да допринася с нищо. Майка му, която е в затруднено финансово положение, често идва при мен, за да ми разкаже за поведението на сина си, а аз нямам думи. Въпреки собствените си финансови затруднения, тя постоянно му дава пари, за да не гладува. Слушайки разказите ѝ, осъзнах, че това е просто неговият начин на живот и никой не може да му помогне. Ако той не иска да работи, никакъв натиск не може да промени това и би било несправедливо да обвиняваме само него    .

Една съседка се опита да повлияе на сина си, като му каза, че няма повече пари, надявайки се, че той ще бъде мотивиран да си потърси работа. Синът ѝ обаче измислил на пръв поглед блестящ план, който изисквал финансови инвестиции. Беше ми тъжно да гледам как синът постоянно тормози съседката, молейки за пари под предлог, че развива бизнес, който всъщност не съществува. Въпреки скептицизма на околните, съседката искрено вярваше в грандиозната идея на сина си и не губеше надежда, че в крайна сметка той ще стане финансово независим. Изминала седмица, откакто синът ѝ за последен път я помолил за пари.

той отново се появил на прага ѝ и когато съседката ѝ казала, че няма какво повече да ѝ даде, предложил да вземе заем. В резултат на това майката вече носи значителна дългова тежест, а синът харчи парите лекомислено, без да се интересува от нищо. За съжаление има много хора като него, които силно вярват в собствените си идеи, но мечтите им са смазани от суровата реалност на живота   .

 

 

Rate article
25-годишен син редовно моли възрастната си майка за финансова помощ и когато тя най-накрая свършва парите, той отправя немислимо искане!