21 години по-късно разбрах, че имам роднини, които дори не познавам.

Баща ми почина, когато бях на 7 години. Той имаше здравословни проблеми. Винаги съм питала майка ми: “Къде са роднините на татко? Защо не общуваме с тях?”. Майка ми винаги отговаряше, че когато порасна, ще ми разкаже всичко.

Сега съм на 21 години и реших, че е време да разбера за тайната на нашето семейство. Оказа се, че имам трима чичовци и две лели от страна на баща ми. Но никога не съм виждала нито един от тях. По-рано, когато баща ми беше жив, всички живеехме при баба ми. Мама и татко се ожениха рано.

“Баща ти искаше майка ти да има време да види внуците си. Той беше най-младият в семейството. Живееше с майка ми и се грижеше за нея, а когато се върна от армията, веднага се ожени за мен. Запознахме се в една дискотека. Той ме помоли да танцуваме бавно.

Завъртя ме толкова силно в танца, че си загубих главата от любов към него. Месец по-късно той ме помоли да се омъжа за него. Баба те обичаше повече от останалите внуци. Ти беше единственото момиче сред тях.

Веднъж баба ти отиде на гости на най-голямата си дъщеря. Там тя се разболяла и дълго време не могла да дойде. Когато пристигнала, била малко раздразнителна. Продължихме да си живеем както обикновено, баба ти винаги те галеше и се разхождаше с теб, но леля ти реши, че шумът е вреден за майка ти. И те нарече източник на вълнения и шум.

Тогава баща ти реши, че трябва да се преместим, но ние не оставихме баба ти. Винаги отивахме при нея, помагахме й, а после тя отново се разболя. За моя изненада братът и сестрата на баща ти дойдоха и се погрижиха за нея. Не ни беше позволено да виждаме баба ми.

Преди смъртта ѝ говорих с нея. Тя ми се извини. Оказа се, че тя е преписала апартамента на леля ти. Мисля, че е била принудена да го направи, затова се извини. Изписали са те от къщата, така че да нямаш никакви права. ”

Това ми каза майка ми.

Зачудих се как така леля ми сега живее в дома на баба ми. На следващия ден си купих билет до селото и отидох да я видя. Не посмях да вляза в къщата. Затова отидох при една съседка и от нея разбрах, че леля ми е загубила сина си. Мъжът ѝ отишъл при друга жена и сега тя живее като отшелник. Всички са се отдръпнали от нея.

– Дори съседите й не я харесват. Никой не иска да общува с нея или да ѝ помогне. Тя е изхвърлила по-малкия си брат и семейството му на улицата и сега страда. Както казват хората, не можеш да градиш щастие върху чуждото нещастие.

 

Rate article
21 години по-късно разбрах, че имам роднини, които дори не познавам.