20-годишен мъж решава да заживее с приятелката си и го обзема несигурност какво ще се случи по-нататък. Той нямал представа как ще се развият нещата.

един ден, когато се прибрах от работа, забелязах, че синът ми си събира нещата. Дрехите му бяха опаковани в куфар и беше ясно, че се готви да замине. Не бях предупредена за плановете му, затова го попитах къде отива. Той ми каза, че с приятелката му планират да живеят заедно. Това беше малко неочаквано, защото той е само на 20 години и не знаех как ще имат достатъчно пари, за да живеят самостоятелно. Нито той, нито приятелката му получаваха стипендии или доходи и беше доста трудно да се намери апартамент под наем. Но синът каза, че има малка сума пари, която ще му стигне за няколко месеца, а след това ще си намери работа, за да се издържа сам. Той каза също, че много обича приятелката си и смята, че е нормално младите хора да живеят отделно от родителите си. Въпреки че бях натъжена от това решение, не обезкуражих сина си и му дадох възможност да живее по начина, по който иска   .

По-късно съпругът ми се прибра вкъщи и когато му разказах всичко, той беше изненадан. Аз обаче го успокоих и му обясних ситуацията. Не искахме да противоречим на сина си, като вярвахме, че той е възрастен и има право да взема собствени решения. Изминаха повече от две седмици, а синът ми дори не ни се обади. Съпругът ми ми забрани да му се обаждам. Една вечер синът ми най-накрая се обади и аз чух гласа му. Това, което каза обаче, ме шокира. Оказа се, че трябва да плати за втория семестър на обучението си в университета. Не се беше свързвал с нас почти месец, а сега, без да ни пита как сме и дали сме живи, попита само дали ще покрием таксата за обучението му. Отговорих му, че няма да го направя    :

“Ти ни напусна и реши да живееш самостоятелно и свободно, така че сега сам решавай проблемите си. ” Той дори не изслуша края на думите ми и просто изключи телефона. Известно време по-късно реших да направя някои малки ремонти в къщата, като използвам парите, които бяхме спестили за образованието на сина ни. Беше ми трудно без него, но животът продължаваше. Свикнах с факта, че той вече не е наоколо, понякога ми липсваше и съжалявах за това. Изведнъж синът ми се обади и каза, че много иска да се върне у дома. Оказа се, че момичето, с което живееше, е откраднало всичките му пари и е напуснало града с друг човек. Синът работи две седмици, за да изкара достатъчно пари, и щом ги получи, се върна в училище. Но когато се върнал, открил, че момичето е откраднало всичките му пари. Ситуацията била тъжна, но това преживяване било важен урок за него.

 

 

Rate article
20-годишен мъж решава да заживее с приятелката си и го обзема несигурност какво ще се случи по-нататък. Той нямал представа как ще се развият нещата.