Įdomu, ar šiandieniniai moksleiviai gali daryti tai, ką mes darėme mokykloje.

Kai kurie žmonės stebisi savo nuomone, kad šiais laikais švietimas yra daug geresnis nei sovietmečiu. Tai juokinga, nes iš tiesų sovietmečiu vaikai buvo daug labiau prisitaikę ir savarankiški nei šiandien. Kuo jie skiriasi?

1. Įgūdžiai darbo pasaulyje

Tais laikais nebuvo didelė staigmena, jei dešimtos ar devintos klasės moksleivis turėjo degiklį, galėjo pataisyti televizorių ar pakeisti elektros lizdą. Viso to buvo mokoma mokykloje. Kiekviena paauglė mokėjo gaminti maistą ir siūti. Jau mokykloje jos buvo tikros namų šeimininkės, pasiruošusios gyvenimui. Dabar dauguma negali net bulvių iškepti.

2. Bendravimas

Jiems reikia daug pastangų, kad galėtų su kuo nors pasikalbėti arba sužinoti tam tikrą informaciją. Taip yra dėl to, kad didžiąją laiko dalį jie praleidžia internete. Jie jau seniai nenori bendrauti akis į akį. Kaip galite būti padorus žmogus, jei nemokate bendrauti socialiai?

3. Laužymas nėra statymas

Dabartinė karta yra vartotojiškos visuomenės pavyzdys. Niekas nėra suinteresuotas taisyti technologijas, kad sutaupytų pinigų arba pasukti galvą, kaip tapti šiek tiek protingesniu.

Dėl ko? Galite nusipirkti viską. SSRS vaikai vertino tėvų ir savo darbą. Jie buvo suinteresuoti viską ištaisyti.

Rate article
Įdomu, ar šiandieniniai moksleiviai gali daryti tai, ką mes darėme mokykloje.