Vyras melavo, visiems sakydamas, kad susitikinėja su aktore.

Kartais, žvelgiant atgal į klaidas ir kvailus dalykus, kuriuos padarėme jaunystėje, būna taip gėda. Ne išimtis ir aš, turiu tokią.

Kai pirmą kartą atėjau į koledžą, man nebuvo lengva susirasti naujų draugų. Visi vaikinai kažkaip greitai susirasdavo draugų, o aš visada sėdėdavau viena, girdėdavau jų pokalbius. Mano techninėje specialybėje daugiausia buvo vaikinų, merginų buvo tik kelios, todėl dažniausiai girdėdavau, kaip vaikinai aptarinėja arba studijas, arba darbą, arba savo merginas. Aš pats nebuvau apsėstas pastarųjų. Žinoma, būčiau norėjęs susirasti merginą, bet su jomis buvo tokia pati situacija kaip ir su draugais – buvau pilka dėmė, susiliejanti su siena, ir niekas į mane nekreipė dėmesio.

Ir tada išgirdau, kaip mano bendraklasiai tingiai atsiduso prie aktorės, kuri mūsų koledže mokėsi trečiame kurse. Ji buvo nepasiekiama ir niekas nedrįso su ja kalbėtis. Atsitiktinai, sumišusi ir susinervinusi, melavau savo laboratorijos partnerei, kad susitikinėju su ta aktore. Net nemaniau, kad tai suveiks, bet kitą dieną pusė grupės norėjo su manimi draugauti.

Jie uždavinėjo man klausimus apie ją, o aš atsakinėjau tik tai, ką galėjau sužinoti jos socialiniuose tinkluose ir ką galvojau. Meluočiau, kad nusivedžiau ją į kavinę, kad savaitgalį ėjome į kiną, kad esame rimti ir kad net pažįstu jos tėvus. Neprisimenu visų melagysčių, kurias sakiau, bet ausys dega, kai bandau prisiminti detales.

Visi grupėje manimi besąlygiškai tikėjo, išskyrus tą patį partnerį, su kuriuo dažnai buvome suporuoti projektuose, nes pavardės buvo viena šalia kitos. Jis maloniai šyptelėjęs pasakė, kad viską išliejau, kad ji turi kitą vaikiną, bet į jį kažkodėl neatsižvelgė.

Viskas išaiškėjo Naujųjų metų išvakarėse. Surengėme šventę savo grupei, kavinėje buvo užsakyti keli staliukai. Visi draugai maldavo, kad pasiimčiau merginą su savimi, bet man neužteko drąsos kaip nors ją atpažinti ir rizikuoti kur nors paskambinti. Ji net nežinojo, kad egzistuoju, kaip man atrodė.

Vakaro pradžioje vėl buvau priverstas meluoti klasės draugams. Pasakiau, kad mergina irgi turi savo vakarėlį ir negali būti dviejose vietose vienu metu, ir staiga, kaip romantiniuose filmuose, tokia graži ir nepasiekiama, ji atėjo į kavinę. Ant rankų su klasės draugu. Visi buvo taip sukrėsti, įskaitant ir mane.

– Ji tavo mergina, – sušuko vienas iš vaikinų. – Kodėl ji buvo su juo?

Mergina priėjo su savo drauge ir maloniai šypsodamasi atsisuko į mane asmeniškai:

– Nes aš iš tikrųjų esu jo mergina. Taip? – paklausė ji manęs, laukdama patvirtinimo.

Tai buvo blogiausia diena mano gyvenime. Man buvo labai gėda po to pasirodyti mokykloje, norėjau padaryti metų pertrauką arba pakeisti koledžą, bet draugai mane palaikė. Jie juokėsi iš situacijos ir sakė, kad bent jau svajonėse buvau sutikęs tokią merginą. Vėliau tos istorijos praktiškai niekada neprisiminėme, bet kartais prisimenu, kaip man buvo gėda po to melo. Tiesą sakant, dėl to, kad žinau, koks didelis ir kvailas gali būti melas, kaip netikėtai jis gali išsirutulioti ir prie ko gali privesti, stengiuosi niekada nemeluoti, net ir dėl smulkmenų. Taip pat galima rasti atsaką iš kitų žmonių sąžiningumu.

 

 

Rate article
Vyras melavo, visiems sakydamas, kad susitikinėja su aktore.