Vyras atsisakė sumokėti močiutei pinigus, sakė, kad tai bauda už profesinių pareigų nevykdymą

– Vaikai išdaužė pusę jos buto. Mano uošvė parodė jiems šokoladinius anūkus ir paslėpė. Ji pasakė, kad atiduos juos tik po pietų. Taigi jie išėjo išdykauti. Atrodo, kad tai vaikiškos išdaigos, ir 1200 rublių reikėtų sumokėti, – sakė Lisa.

Rudenį. Ūminių kvėpavimo takų infekcijų sezonas. Nors Lisos vaikai lankė darželį, bet pastaraisiais mėnesiais jie neišvengė skausmų.

– Mano berniukai rudenį visada serga. Pavasarį, vasarą ir žiemą jie neserga. Tokiais atvejais mes susitariame su mano uošve. Mokame jai 1200 rublių, ji pasiima laisvadienius ir prižiūri anūkus. Visi laimingi, o man nereikia imti nedarbingumo lapelio. Tačiau tokiomis dienomis paklausa uošvei padidėja, nes aš ją traktuoju ne kaip močiutę, o kaip mokamą auklę”, – sako moteris.

Lysa pati sugalvojo tokią tvarką, kad negirdėtų priekaištų iš giminaitės. Ji mano, kad bet koks darbas turi būti apmokamas, nepriklausomai nuo giminystės ryšių. Jei Liza kiekvieną kartą būtų ėmusi nedarbingumo lapelį, būtų praradusi daugiau nei 1200 rublių. Tačiau šį kartą viskas vyko ne pagal planą – anūkai močiutės bute darė negeroves, todėl ji pareikalavo, kad prosenelė juos sutvarkytų ir parvežtų namo.

Jei turite vaikų, ne kartą esate susidūrę su vaikiškomis išdaigomis. Tačiau kyla klausimas, ar auklė galėtų paskambinti ir pareikalauti, kad tėvai tuoj pat atvyktų ir sutvarkytų? Tai jos tiesioginė pareiga prižiūrėti vaikus, nesusitvarkė – jos problema ir atsakomybė taip pat tenka jai.

– Nustebau, bet paskambinau vyrui. Mes kartu ten nuvykome. Mano uošvės virtuvėje buvo visuotinė netvarka. Sudužę indai, išbarstyti dribsniai, daugybė trupinių. Mano uošvė padavė man skudurą, kad viską išvalyčiau. Bet pirmiausia norėjau išsiaiškinti, kas nutiko, – pasipiktinusi kalbėjo Liza.

Kaip paaiškėjo, mano uošvė nupirko anūkams po “Kinder”, bet paslėpė, kad jie gerai pavalgytų. Berniukai susėdo piešti, o močiutė užsnūdo prie televizoriaus. Atsibudusi ji pamatė šią netvarką – anūkai ieškojo šokoladinių kiaušinių. Taigi ji nusprendė paskambinti savo dukrytę, kad ši sutvarkytų netvarką.

Vaikai prisipažino, kad atidarė kiaušinius ir nusprendė ištirpdyti šokoladą. Tada jie pradėjo ieškoti apvalios formelės, kad galėtų jį supilti atgal. Ieškodami jie nuvertė padėklą su grikiais. Jei močiutė nebūtų pabudusi, jie patys būtų viską sutvarkę. Tai buvo penkiamečių vaikų žodžiai.

– Mano vyras išsigando, atėmė skudurą ir padavė jį mamai. Jis pasakė, kad neturėjo miegoti, turėjo prižiūrėti vaikus. Mano uošvė įsižeidė, bet nieko nesakė. Tačiau kitą rytą ji neatidarė durų, kai atvedėme sūnus. Mano vyras turėjo juos pasiimti su savimi į darbą. Vėliau paskambinau jai, kad pasiimtų daiktus. Mano uošvė pasakė, kad, kadangi mes jai taip pasielgėme, ji daugiau nebeprižiūrės berniukų. Vadinasi, mes vis tiek esame kalti! O kas būtų, jei vaikai būtų išpylę verdantį vandenį arba sukėlę gaisrą? Mes pasikliovėme jos atsakomybe, juk galėjome palikti berniukus namuose. Mano vyras atsisakė mokėti jai pinigus, sakė, kad tai bauda už pareigų nevykdymą, – atsiduso Liza.

Situacija sudėtinga, bet kalti visi. Liza norėjo slapta atsiskaityti su uošve, bet nenorėjo išprovokuoti šeimyninio skandalo. Vis dėlto net 1200 rublių yra smulkmena, ji nenori dėl to gadinti santykių.

Senelė ar auklė, kuri nesusitvarkė su savo pareigomis? Ką būtumėte darę Lizos vietoje? Galbūt būtumėte atidavusi pinigus savo uošvei?

Rate article
Vyras atsisakė sumokėti močiutei pinigus, sakė, kad tai bauda už profesinių pareigų nevykdymą