Tavo pareiga sumokėti už mane visą sumą, nes mano tėvas pasielgė taip pat. Aš turiu pilną teisę tai padaryti!

Alina, kaip įprasta, nutarė į šalia esantį krepšį įmesti penkiasdešimt rublių kainuojančias kojines. Nes jai jų reikėjo. Ar tau norisi apmokėti visas savo išlaidas tėvo pinigais, kurie buvo skirti man?

Motina nelabai norėjo atsakyti paaugliui sūnui į šį klausimą. Jo tėvas neseniai atsisakė alimentų į buvusios žmonos kortelę, nes norėjo kuo nors padėti savo vaikui aštuoniais tūkstančiais rublių. Jis perspėjo sutuoktinę, kad nupirktų jam reikalingų drabužių, o jis jau daug metų dėvi savo senus.

Ką jūs turite omenyje? – Motina uždavė sūnui klausimą, nes manė, kad neteisingai išgirdo.
Kodėl alimentus, kuriuos man atsiuntė tėvas, naudoji tik tau reikalingiems daiktams pirkti?

Motina beveik verkė dėl to, ką išgirdo, todėl nusprendė kojines padėti atgal į lentyną.

Tai geras megztinis, nueisiu į matavimosi kambarį ir pasimatuosiu, – Aleksandras nusprendė paimti kelių dydžių megztinius, kad pažiūrėtų, kuris iš jų jam dar tiks. Jo motina įdomumo dėlei nusprendė pažiūrėti, kiek kainuoja šis megztinis, ir buvo parašyta, kad jis kainuoja tris tūkstančius. Tada ji suskaičiavo visų daiktų kainas ir suprato, kad aštuonių tūkstančių iš alimentų tikrai neužteks, todėl teks pridėti.

Man tai veikia! – Linksmai nusiteikusi Saša išbėgo iš matavimosi kambario su šiuo megztiniu, o paskui įdėjo jį į krepšį su kitais daiktais. – Ar eisime apsipirkti? Žinoma. Prekybos centro kasininkė kiekvieną daiktą supakavo į maišelį.

– Už pirkinį sumokėkite devynis tūkstančius aštuonis šimtus, – pasakė prekybos centro kasininkė.

Rankinėje turiu tik aštuonis tūkstančius. Galite pasiimti kai kuriuos šiuo metu nereikalingus daiktus, – pasakė motina, atsisukusi į sūnų. Nenoriu nieko iš čia atimti, todėl sumokėk ir savo pinigais, nes ne tik tėtis turi duoti man kišenpinigių. Pagal įstatymą aš turiu tam pilną teisę.

Gerai. – Alina išsitraukė piniginę ir iš jos ištraukė dvidešimt penkis tūkstančius, paskui įkišo juos į kasą. – Štai, šiais pinigais gali mokėti už mėnesį. Bet dabar iš jų susimokėsite už maistą, naujus drabužius, o likusius pinigus atiduosite auklėtojai. Iki pasimatymo! – Alina rimtu žvilgsniu išėjo iš parduotuvės.

Vėliau vakare Saša grįžo namo, o su savimi turėjo krūvą maišelių su naujais daiktais, kuriuos pirko firminėse parduotuvėse. Man pavyko nusipirkti sau batus. Jie labai stilingi. Ar šaldytuve turime kokio nors maisto? Na, dabar juk turi odinius batus, ar ne? Todėl siūlau juos išvirti, kad vėliau nemirtum iš bado.

Mama, aš kalbu visiškai rimtai.
Ar manai, kad juokauju?
Geriau paskambinsiu tėčiui, nes tu kalbi nesąmones.
Ką gi, sėkmės, – su šypsena veide pasakė mama.
Labas, tėti, ar galiu pas tave pagyventi mėnesį ar ilgiau? Kodėl nusprendei eiti atostogų? Ir ar gali man atsiųsti bent šiek tiek pinigų? Aš neturiu pinigų… Gerai, iki pasimatymo.
Kaip sekėsi kalbėtis su tėčiu?

Saša liūdnu žvilgsniu nusprendė eiti į savo kambarį, o tada tėvas nusprendė paskambinti buvusiai žmonai ir viską išsiaiškinti. O iš tikrųjų, kas tarp jūsų įvyko? Tavo sūnus šiandien nusprendė, kad jis turi teisę į viską, o mes turime jį aprūpinti, – ji išsamiai paaiškino per pietus įvykusią situaciją.

Žinoma, jis labai įžūlus, bet geriau jį pamaitinkite, nes jis mirs iš bado, o tada galėsite pasiimti pinigus iš alimentų, ir jei kas nors liks, galėsite jam atiduoti. Po trijų valandų, kai jau buvo dvylikta valanda nakties, namuose staiga dingo internetas, o tada sūnus vėl puolė prie motinos.

Kodėl tu manai, kad aš dabar mokėsiu už internetą? Matyt, tu iš tikrųjų daraisi įžūli, kaip tėtis ir sakė. Aš irgi už internetą moku nemažus pinigus per mėnesį.

Tada nuo kito mėnesio persikraustysiu pas tėtį ir būsiu su juo.
Ar manai, kad esi labai reikalingas šeimoje, kurioje jau yra trys vaikai?
Pažadu, kad persikelsiu gyventi pas jį.
Gerai, bet žinok, kad kitą mėnesį tu visai negausi alimentų, nes tėtis liepė man tave maitinti, o pinigus, už kuriuos tave maitinsiu, vėliau paimsiu iš alimentų.

Tada mama papasakojo, kiek ji per mėnesį išleisdavo visoms išlaidoms jiems dviems išlaikyti, ir tai nebuvo lygiai aštuoni tūkstančiai rublių. O jų išlaidos išėjo beveik keturiasdešimt tūkstančių, o tai penkis kartus viršijo tėvo alimentų sumą. Tada Saša suprato, kad suklydo per pietus grubiai elgdamasis su motina, atsiprašė jos ir tėvo, daugiau tai jų šeimoje nepasikartojo, o vaikas per atostogas įsidarbino puse etato, kad šiek tiek padėtų motinai su finansais.

 

Rate article
Tavo pareiga sumokėti už mane visą sumą, nes mano tėvas pasielgė taip pat. Aš turiu pilną teisę tai padaryti!