Taupau sutuoktinio pinigus savo būstui

Kai išvažiavau iš važiuojamosios dalies, pamačiau, kad taksi vairuotojas yra moteris. Tačiau šiais laikais tai visiškai įprastas reiškinys. Įlipau į automobilį ir pasisveikinau. Atidžiau įsižiūrėjau, paaiškėjo, kad tai mano buvusi bendraklasė Džesika.

– O kaip tu čia atsidūrei? Ar visą laiką čia dirbi? – Nustebau dėl tokio susitikimo, nes prisiminiau, kad ji dirbo technologe.
– Ne, aš dirbu tik savaitgaliais, ir tai tik tomis dienomis, kai turiu laiko.
– Oi, kažkaip reikia išgyventi, aišku, kad mums visiems neužtenka pinigų, – pasakiau.
– Taip, gal ir užtektų pinigų, bet man reikia, kad sutuoktinis sutaupytų privačiam namui, – pasakė klasiokė.
– Ką tai reiškia? – Negalėjau atsispirti patikslinančiam klausimui.

– Taip, tai reiškia. Su vyru esame kartu jau beveik keturiolika metų, ir visus tuos metus visus namų ruošos darbus atlieku aš. Tikiuosi, nepamiršote, kad mano vyras yra šešių pėdų ūgio. Daugelis žmonių mano, kad toks vyras gali kalnus perkelti. Jis negali pakilti nuo sofos, gali žiūrėti televizorių 24 valandas per parą. Jis ir aš gyvename privačiame sektoriuje. Turime namą su visais patogumais. Iš karto pradėjome jį statyti, kad ateityje kiltų mažiau problemų.
Tačiau privačiame name visada yra ką veikti: nuvežti anglis į anglių kasyklą, iškasti daržą, palaistyti lysves, pataisyti tvorą. Mano vyras pastaruoju metu namuose nieko nebedarė. Sunku jį išprašyti iš namų. Tik įsivaizduokite, kad ant jūsų sofos guli dviejų metrų ūgio griaučius, kuris atsisako dirbti. Jis negali atsikelti net atsigerti vandens. Ar tai normalu?

– Visiškai sutinku su tavimi, kad tai nenormalu, – pasakiau, – gal būtų pigiau paduoti skyrybų prašymą?
– Tai neįmanoma, nes jis neturi kur eiti, jo uošvė turi mažytį butą, jis pas ją neis! – mostelėjo ranka Džesika. Jis niekada nenusipirks savo būsto, nes turi mažytę algą. Todėl nusprendžiau, kad pati nupirksiu jam namą, kad jis man nekristų ant kaklo.
– Ar kada nors bandei pasidalyti namą? – uždaviau klausimą.
– Niekada to nedarysiu! – atsakė Džesika. – Turime gražų ir labai patogų namą, vaikams patinka gyventi netoli gamtos. Be to, man patinka meistrauti sode. Tik pagalvokite, šį pavasarį pardaviau daugiau nei penkiasdešimt tūkstančių sodinukų. Seniai sklype pasistatėme šiltnamį, kuriame auginu daigus ir gėles. Tik įsivaizduokite, klientai patys atvyksta į mano namus. O mano mama pardavinėja mano užaugintas daržoves, kurios taip pat duoda papildomų pajamų.

Taigi neleisiu namo parduoti. Bet mano sutuoktinis neišeis, kol neatiduosiu jam savo dalies, nes ir jo, ir mano tėvai davė mums pinigų namui statyti. Mano tėvas padėjo mums statyti šį namą, jis visą laiką prižiūrėjo statybininkus. Ir tada mano motina man pasakė: Tėvas pasakė: “Gaila, kad nedaviau tau proto, o ne pinigų, kad galėjai pasirinkti kitą sutuoktinį!”

Dabar suprantu, kad ji buvo teisi, bet ar galiu dabar ką nors pakeisti. Mūsų vaikai jau užaugo, o mano sutuoktinis niekam nereikalingas.

Žinai, turiu vieną puoselėjamą svajonę: “Kai išvarysiu vyrą iš namų, studijuosiu kraštovaizdžio dizainą, nes labiau už viską myliu žemę!”

– Ar nusprendėte visiškai pakeisti profesiją? – Paklausiau.
– Galbūt iš pradžių tai bus hobis, bet galiausiai manau, kad užsiimsiu tuo profesionaliai. Galbūt iš šono tai atrodo juokingai, bet negaliu padėti, nes tai mano auksinė svajonė. Pavyzdžiui, mano mažoji sesutė svajoja du kartus per metus atostogauti šiltuose kraštuose, o aš noriu tapti apželdintoju.
– Taip, Džesika, liaukis! Manau, kad tai nuostabi svajonė! Tu visada buvai tikra optimistė ir kovotoja, nesi įpratusi pasiduoti. Gaila, kad turi dirbti dėl savo vyro.
– Tai laikinas reiškinys, nupirksiu sutuoktiniui namą, o tada būsiu laisva! – Džesika man atsakė.

Per pokalbį net nepastebėjome, kaip atvykome. Palinkėjau Džesikai sėkmės ir skubėti užsidirbti vyrui būstą bei įgyvendinti savo svajonę, nes ji tikrai nusipelnė būti laiminga!

 

Rate article
Taupau sutuoktinio pinigus savo būstui