Sutuoktinis nenori atiduoti dukters buto

Mano sutuoktinio teta paliko jam butą kaip palikimą. Butas yra nedidelis, bet iš tikrųjų jis yra mūsų miesto centre. Per santuokinį gyvenimą su vyru susilaukėme trijų vaikų. Mūsų vyriausiajai dukrai dabar yra devyniolika metų ir ji mokosi koledže. Mūsų vyriausiajam sūnui dabar dvylika, o jauniausiajam – penkeri. Gyvename erdviame trijų miegamųjų bute, todėl visiems vietos užtenka.

Su vyru labai susipykome dėl jo buto. Pasiūliau jam, kad jame turėtų gyventi mūsų dukra, nes ji jau didelė mergaitė ir galbūt netrukus ištekės. Tačiau mano sutuoktinis įsitikinęs, kad tai visiškai nesąžininga mūsų sūnų atžvilgiu, jis siūlo jį parduoti, o pinigus padalyti vaikams po lygiai. Tačiau esu tikra, kad tai labai kvaila idėja, nes vaikai už tuos pinigus negalės nieko nusipirkti.

Net jei pasielgsime taip, kaip nori mano vyras, pinigai tiesiog gulės jų sąskaitose, kol sūnūs sulauks pilnametystės, o vyresnioji dukra už juos galės nusipirkti nebrangų automobilį. Esu įsitikinusi, kad geriau paukštis rankoje nei gervė danguje, todėl bent jau aprūpinkime būstu vieną vaiką, o kol berniukai paaugs, o gal ir juos, kaip nors išspręsime klausimą su asmeniniais kvadratiniais metrais.

Mano sutuoktinė įsitikinusi, kad jei duosime dukrai šį butą, tai pakenks jos santykiams su broliais ir jie dėl jos niekada negyvens ramiai, o aš manau, kad mūsų vaikams viskas bus gerai, nes berniukai dar iki galo nesupranta visos situacijos, todėl turėsime laiko pagalvoti ir apie jų ateitį.

Dukrai apie savo mintis dar nieko nesakėme, nes pirmiausia nusprendėme, kad viską apgalvosime patys, nes tetos butui reikia rimto remonto, o tokios būklės, kokios jis yra, jis visiškai netinkamas gyventi, ir šiuo metu neturime pinigų jam sutvarkyti.

Man įdomu, žvelgiant į šią situaciją iš šalies, kuris iš mūsų teisus – aš ar mano sutuoktinis? Ar turėčiau ir toliau primygtinai reikalauti, ar protingiau stoti vyro pusėn, o gal skaitytojai įžvelgs trečią variantą, kurio mes su vyru nematome?

 

Rate article
Sutuoktinis nenori atiduoti dukters buto