Paklausiau dukrytės, kur dingo pyragui skirti kiaušiniai, ir ji buvo apkaltinta godumu! Beje, ji gyvena mano bute.

Ne veltui sakoma, kad labiausiai mus skaudina artimieji. Nors ir šeima, bet santykiai tarsi tarp nepažįstamų žmonių. Bet koks šeimos įvykis virsta skandalu. O jo priežastis gali būti bet kokia smulkmena! Deja, tokių šeimų yra daug.

“Papasakoti visą istoriją. Pradėjau kepti pyragą: Tikrai turėjau visus jam reikalingus produktus. Užsiėmus tešla, atėjo laikas įmušti kiaušinius. Atidarau šaldytuvą, o kiaušinių nėra! Jie ten buvo šįryt. Paklausiau dukrytės, sakydama, kad juos ten palikau specialiai pyragui. Bet jos atsakymas mane tiesiog šokiravo! Man buvo baisiai nejauku. Turėjau išgerti raminamųjų vaistų.

Man jau ne 17 metų, niekada negyvenau prabangoje. Man pasisekė, kad paveldėjau butą. Nežinau, kaip būčiau išsisukusi be gyvenamosios vietos. Bet dabar čia gyvename kaip dvi šeimos su bendra virtuve. Stengiamės būti viena šeima ir tarsi viską turime bendro. Nepasidalijame nei maisto produktais, nei pirkiniais.

Man teko vienai auginti sūnų. Jis susituokė. Nusprendžiau leisti jiems gyventi su manimi. Juk tai dviejų kambarių namas. Kaip nors susitvarkysime. Mano prosenelė atvyko gyventi pas mane, ir dabar gyvename kartu. Mano sūnus neseniai susilaukė dukters, o aš tapau močiute.

Iš esmės gyvename ne taip jau blogai. Mano sūnus turi sunkiai dirbti darbe, kad gautų premijas. O galimybės gyventi atskirai jie neturi. Norėjau savo dviejų kambarių butą iškeisti į du vieno kambario, bet net ir už tai reikia primokėti pinigų. Tai nėra pelninga.

Kadangi esu pensininkė, stengiuosi viskam taupyti, einu į turgų, ieškau pigiausio būsto. Jauni žmonės tam neturi laiko. Greitai supratome, kad mums nelabai patinka gyventi kartu. Mūsų požiūriai visiškai skirtingi, skiriasi ir gyvenimo ritmas. Ir tada buvo ta istorija su maisto produktais. Kasdienybėje nuolat kyla nesusipratimų ir nesutarimų. Gali palikti neplautus indus, įdėti ne tą keptuvę arba suvalgyti tai, kas buvo skirta šventei.

Štai ir šį kartą. Pyragas, jų nuomone, man netinkamas laikas. Man reikia kiaušinių, o aš jų neturiu. O kodėl nusprendžiau paklausti savo dukrytės? Ji iškart įsižeidė. Tarsi ji būtų tokia godi, kad atsisakysiu savo anūkei kelių kiaušinių? Supykau ir pavadinau savo uošvę kvailute. Kodėl ji taip apie mane galvoja? Galiausiai ji ėmė šaukti, kad netrukus nusipirks atskirą šaldytuvą, kad man nereikėtų rūpintis maisto produktais.

Tai manęs negąsdina. Man užtenka mano pensijos, ir aš pati nusipirksiu maisto produktų. Koks tai požiūris? Kai buvau jaunas, ilgą laiką gyvenau bendrabučio kambaryje. Niekada neturėjome tokių skandalų. Visada dalydavomės tuo, ką turėjome. Ir visi buvo svetimi. O čia šeimos žmonės!

Ar tai tikrai normalu? Ar normalu valgyti atskirai, kai gyveni kartu? Ar normalu, kad maisto produktai brangesni parduotuvėje, esančioje netoli namų. Bet šeimos valgiai suartina žmones. Taip mes visiškai susvetimėjame. Ar tai normalūs šeimos santykiai? Manau, kad mano uošvė tiesiog nori nuo manęs atsiriboti. Ir tai dėl to, kad ji gyvena mano bute!

 

 

Rate article
Paklausiau dukrytės, kur dingo pyragui skirti kiaušiniai, ir ji buvo apkaltinta godumu! Beje, ji gyvena mano bute.