Nesvarbu, kiek kartų perspėjau savo uošvę, kad ji nevaikščiotų vėlai, ji neklausė.

Dėl man nesuprantamos priežasties mano uošvė mano, kad ji turi teisę įsiveržti į mano šeimą visiškai neįspėjusi. Mano sūnui vieneri metai. Ir aš pripratinau jį prie rutinos. Jei jis laiku neužmiega, o tas laikas ateina apie 20 val. vakaro, vargu ar apskritai jį guldau miegoti. Ką gi, dvi valandos agonijos garantuotos.

Beprasmiška apie tai kalbėtis su mano uošve. Kiek kartų ją įspėjau, kad nesilankytų vėlai, ji neklauso mano prašymų. Kažkodėl ji nesupranta, kad naktimis lankyti vienerių metų anūką jai nedera.
Aš dirbu iki vėlumos, – sako ji. Ji ateina pusvalandžiui, pamiega su juo, jį linksmina, jaudina, žaidžia su juo, o aš pusę nakties kankinuosi su kūdikiu. Jis tampa neramus ir rėkia.

Ką turėčiau daryti?

Šiandien pradėjau guldyti kūdikį į lovą kaip įprastai. Mes su vyru jau išsirinkome filmą, kurį žiūrėsime. Bet tada suskambo durų skambutis. Mano vyras atidarė duris ir pamatė savo mamą.

Labai sunku apibūdinti savo jausmus. Buvau supykusi. Pikta. Jis kaip tik buvo pradėjęs kilnoti kumščius ir elgėsi neramiai. Taigi mes vertinome kiekvieną ramią valandėlę. Stengiausi susikaupti. Reikia išlikti ramiai. Juk kalbame apie mano vyro motiną. Nors ji ir primadona. Ji nenori jam nieko blogo. Ji tiesiog elgiasi savotiškai.

Apsimečiau, kad nelaimingai kenčiu, suspaudžiau skruostą ranka ir ėmiau šaukti:
– Tu atėjai tokiu tinkamu laiku! Man skauda dantį – neturiu jėgų ištverti. Nenoriu viena eiti naktį į ligoninę. Tad pasėdėk kurį laiką su kūdikiu, ir mes netrukus nueisime.

Vyras nieko negalėjo suprasti. Jis ėmė skubiai rengtis, ir mes išskubėjome iš namų.

Kokią čia parodiją surengėte? – paklausė mano vyras.
Niekaip. Galime bent jau nueiti į diskoteką. Ir nepamiršk išjungti telefono! – pasakiau jam.

Grįžome namo po vidurnakčio. Mano vyro motina turėjo važiuoti namo taksi. Kūdikis gulėjo lovelėje, o aplink mėtėsi purvinos sauskelnės ir nešvarūs drabužiai. Žaislai, čiulptukai, barškučiai – trumpai tariant, meniška netvarka. Viskas buvo chaotiškai išmėtyta.

Močiutė atsisėdo ant kėdės ir, atrodo, užmigo. Ji atrodė išsekusi. Ji buvo atsirėmusi į stalą. Jos akiniai buvo šalia. Jos makiažas buvo išsitrynęs. O jos sijonas buvo nusėtas kūdikio išmatomis. Nuo to laiko ji ateidavo rečiau. Ir ne vėlai vakare.
 

Rate article
Nesvarbu, kiek kartų perspėjau savo uošvę, kad ji nevaikščiotų vėlai, ji neklausė.